El secretari general de l’Esport català visita Andorra per les finals de la Copa del Món

L'objectiu, conèixer de primera mà els preparatius de l'esdeveniment

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, ha visitat aquest dimarts el Principat per conèixer el projecte de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí que acollirà Andorra el proper mes de març. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert; la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, s’han reunit amb l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros; el cònsol general d’Espanya a Andorra, Antonio Prats; Gerard Figueras, i el responsable d’Acció Territorial de la secretaria general de l’Esport, Santi Siquier.

La visita de Gerard Figueras s’emmarca amb l'objectiu de conèixer de primera mà els preparatius de les 'Audi Fis World Cup Finals', les finals de la Copa del Món d’esquí alpí que acollirà el Principat entre els propers 11 i 17 de març. Al llarg de la sessió, el director general del comitè organitzador, Conrad Blanc, ha explicat tot el dispositiu organitzatiu així com les inversions en infraestructures que s’han dut a terme, amb la plataforma de Soldeu com a principal llegat de l’esdeveniment.

A més, el Govern ha mostrat la seva predisposició a participar del projecte Pirineus-Barcelona per organitzar uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern amb la voluntat de sumar i de donar una dimensió pirinenca transfronterera a un esdeveniment que pot situar el conjunt dels Pirineus al món. Un oferiment que ha estat ben rebut tant per part de l’ambaixada d’Espanya a Andorra com per part de la secretaria general de l’Esport. Totes les parts s’han compromès a continuar dialogant per tal que l’esport faciliti les relacions transfrontereres d’aquests territoris i la col·laboració intergovernamental en favor dels esportistes de les dues parts del territori.

A la tarda, la delegació de la Generalitat i de l’ambaixada espanyola també han mantingut una trobada a Andorra la Vella amb el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, i el seu vicepresident primer, Jordi Cerqueda, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports d’Andorra, Jordi Beal, per abordar diversos assumptes de col·laboració esportiva entre totes les parts. El president del COA ha coincidit en valorar positivament la possible participació d’Andorra en el projecte Pirineus-Barcelona, d’acord amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE).