Societat 16/09/2021

Segon estiu amb més rescats de muntanya dels últims 10 anys: gairebé una per dia

ARA Andorra
1 min
Una imatge d'arxiu d'un rescat de muntanya a Rialb.

Andorra la VellaEl Grup de Rescat de Muntanya (GRM) del cos de Bombers ha realitzat un total de 82 actuacions al llarg d'aquest estiu. D'aquesta manera, l'època estival del 2021 es posiciona com la segona amb més intervencions al llarg dels darrers deu anys, després de la del 2018, quan els membres del grup de muntanya van efectuar 88 rescats. Des del cos atribueixen el repunt de rescats, vint més que durant el 2020, a l'increment de persones a les muntanyes del país i l'interès creixent per les activitats i el turisme de natura.

En concret, tal com informen des del Govern, en el període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre els agents especialitzats dels bombers han dut a terme deu recerques de persones que s'havien perdut o desorientat, 35 rescats de senderistes que havien patit algun incident a la muntanya, com per exemple una fractura o una indisposició, i 27 intervencions relatives a esports d'aventura com la BTT, el parapent o l'escalada, entre altres.

Finalment, i pel que fa a les dades generals de tot l'any, des del gener i fins al dia d'avui el Grup de Rescat de Muntanya ha efectuat un total de 123 actuacions. Al llarg de tot l'exercici anterior en van fer 146 i el 2019, 137.

stats