Una seixantena de joves assisteixen a la 6a assemblea del FNJA

L'obertura de noves comissions, promoure la sostenibilitat, l'impuls internacional i la lluita contra la violència sexual, entre les principals propostes pel 2018  

El Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra (FNJA) ha celebrat, aquest dissabte a la tarda, la seva sisena assemblea, a la qual hi han participat una seixantena de joves d'entre 16 i 29 anys. Des de l'organisme, cada any intenten celebrar la trobada en un espai diferent del país i, aquest cop, s'ha fet al vestíbul del Consell General. El Síndic General, Vicenç Mateu, ha estat l'encarregat d'obrir l'assemblea i donar la benvinguda als i les joves. Mateu s'ha mostrat content que el FNJA hagi escollit un espai de "diàleg i obertura" com el Consell General per desenvolupar-hi la trobada, i ha recordat que cada país és un projecte, el qual necessita gent per empènyer-lo i tirar-lo endavant. Per això, referint-se a Andorra (en tant que un país petit), el Síndic General ha dit que encara és més important que "cap generació falli en el relleu", per poder continuar el gran projecte de futur del país, i ha emplaçat els i les joves a treballar pel futur del Principat.

Entre els punts de l'ordre del dia, a banda d'aprovar l'avantprojecte de pressupost pel 2018, la taula permanent del FNJA també ha comunicat als assistents que s'ha rescindit el contracte de l'administrativa del Fòrum, ja que amb el canvi de Taula Permanent que es va aprovar a l'última assemblea i l'increment de persones que s'han vinculat a l'òrgan des de llavors, la càrrega que suposa aquesta feina s'ha vist reduïda. En aquest sentit, el president del Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra, Adrià Espineta, ha destacat un volum important de persones que s'han interessat pel projecte del FNJA i per tirar-lo endavant amb diverses iniciatives, la qual cosa ha dit que és "fonamental" per una institució com aquesta. De cara al 2018, Espineta ha expressat el desig de seguir sumant més joves al Fòrum.

En l'apartat de propostes, se n'han presentat un quinzena, relacionades amb diversos àmbits de la societat com l'esport, la cultura, la igualtat de gènere o la sostenibilitat. Entre aquestes trobem les d'obrir les comissions de cultura i de gènere, que ara no existeixen; promoure unes festes majors lliures de violència sexual; sol·licitar una subvenció per cobrir les despeses de la jornada solidària; comprar productes sostenibles i vendre'ls a baix cost per promocionar els valors de la sostenibilitat; vincular-se a l'European Youth Forum, obrir un local multifuncional i cobert per a la pràctica de l'skate o promoure una batalla de rap un diumenge de cada mes. El resultat de la votació es coneixerà el proper 23 de novembre, ja que aquells joves que no han pogut assistir a l'assemblea, però han sol·licitat el vot, tenen l'oportunitat de votar online.

Un cop fetes les votacions, els assistents a l'assemblea del FNJA han celebrat un berenar solidari per recaptar fons per als afectats dels terratrèmols de Mèxic.