Societat 09/06/2023

Una seixantena de policies es formen en tècniques de robatoris

Ha tingut lloc al despatx central de la policia i ha anat a càrrec d’un serraller expert que ja ha impartit aquest tipus de formació a cossos de seguretat veïns

ANA
1 min
La formació impartida als agents de policia per conèixer tècniques de robatori.

Andorra la VellaUna seixantena de policies s’han format aquest dijous en serralleria forense per aprofundir en les diverses eines que fan servir els lladres per entrar als domicilis particulars i als trasters.

Segons informen des del cos d'ordre, la xerrada, que ha tingut lloc al despatx central de la policia, ha anat a càrrec d’un serraller expert que ja ha impartit aquest tipus de formació a cossos de seguretat veïns. Ha explicat quins són els mètodes que utilitzen els delinqüents, com han anat evolucionant i com els apliquen, sigui trencant el pany o sense deixar rastre. En qualsevol dels dos casos, poden obrir les portes més vulnerables en qüestió de segons.

En aquest sentit, durant la presentació també s’han vist diverses classes de panys, de portes i diferents elements de seguretat. Destaquen que formacions com aquestes són molt necessàries per identificar i actuar davant noves tècniques de robatori. La policia aconsella a la població ser curosa, tancar amb clau i, sempre que sigui possible, disposar de sistemes de seguretat. I posen l'accent sobre la necessitat d'estar alerta i prendre mesures en èpoques de vacances.

stats