Societat 26/09/2018

El semàfor de la parada de taxis de l’Estació Nacional d’Autobusos entrarà en funcionament a mitjans d’octubre

Les places de davant de l'estació es redistribuiran per encabir un pas de zebra, que connectarà l'entrada amb l'aparcament

Ana
1 min
El nou semàfor de l'Estació Nacional d'Autobusos, ubicat a l'entrada. / T. N. (ANA)

Andorra la VellaL'estació d'autobusos ha instal·lat un semàfor, connectat a un sensor, que avisarà als taxistes quan la plaça de davant de l'estació estigui buida. L'aparell ara està apagat, però es preveu posar-lo en marxa a partir del 15 d'octubre, a l'espera de repintar les places. "El sensor del semàfor està una mica més cap endavant i els taxis no s'hi posen", ha explicat el gerent de l'Estació Nacional d'Autobusos, Jaume Vidal.

Tal com està ara definit l'espai per als taxis, els conductors disposen d'una plaça a l'entrada de les oficines i d'un altre espai on poden estacionar-se fins a cinc vehicles més, fora de l'estació, en la part que toca a la Baixada del Molí. El semàfor permetrà regular l'estacionament dels vehicles, evitant que s'aglomerin davant de l'estació. La decisió de col·locar el semàfor ha estat ben vista des de l'Associació de Taxistes d'Andorra. El seu president, Felipe da Cunha, opina que és "una cosa que feia falta".

L'estació també preveu repintar la plaça de minusvàlids, movent-la on està ara la plaça individual de taxi. "Està una mica mal posada", ha reconegut Vidal, ja que es troba just al davant de les barreres per on surten els autobusos. Seguint amb els canvis, la plaça destinada per a taxis s'ubicarà a una part de la zona habilitada per als estacionaments de curta durada i on està ara la plaça de minusvàlids es pintarà un pas de zebra, per connectar l'estació amb l'aparcament.

stats