Societat 07/03/2019

El SEP s'afegeix a la demanda dels inspectors de treball per la remuneració de les guàrdies

Garcia vol que s'ajusti el mateix import a tots els col·lectius de funcionaris i treballadors públics

Ara Andorra
2 min
Un moment d'una assemblea extraordinària del SEP. / M. F.

Andorra la VellaEl Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) dona el seu suport a la demanda judicial presentada pels inspectors de treball en relació al sistema de compensació de les guàrdies, a la qual s'han adherit altres col·lectius de funcionaris. Tal com han fet constar en un comunicat emès aquest dimecres, "nosaltres no ens hi podem adherir formalment", ja que a l'ensenyament públic no es fan guàrdies com poden fer altres col·lectius, "però no per això deixem de donar-hi suport".

El secretari general del SEP, David Garcia, com a membre de la comissió consultiva de la funció pública, ja va fer constar en l'informe que va emetre aquesta comissió, amb motiu de la modificació del reglament de sistemes de compensació, que buscava millorar la compensació de les guàrdies dels metges forenses. En aquest sentit, Garcia "sempre ha defensat que es tractava d'un augment del salari encobert", i així ho va fer constar en acta en les dues ocasions que la comissió va haver de tractar la modificació dels sistemes de compensació.

Garcia va requerir, en la primera ocasió, un informe al Govern que justifiqués l'augment del preu de les guàrdies dels metges forenses i no dels altres col·lectius que també fan guàrdies que es poden considerar estructurals, "i la resposta de l'executiu va ser clarament insatisfactòria, doncs no es va aportar dit informe i el secretari d'Estat de la Funció Pública es va limitar a comentar que el preu s'ajustava basant-se en la legislació comparada". En la segona ocasió, diu el comunicat, l'argument per revisar novament a l'alça el preu de les guàrdies dels metges forenses era que faltava l'increment corresponent per caps de setmana i festius.

Per finalitzar, el sindicat ha informat que "en considerar que les explicacions aportades no eren suficients", el representant del SEP a la comissió consultiva va demanar que s'ajustés el preu a totes les guàrdies, també el de les que fan d'altres col·lectius de funcionaris i treballadors públics.

stats