Societat 14/05/2019

El SEP recorda a L'A que es va comprometre a derogar la Llei de la Funció Pública

L'actual junta del sindicat seguirà en funcions fins que hi hagi un relleu, ja que no hi ha hagut candidatures

M. F.
2 min
L'actual junta del SEP, amb el secretari general, David Garcia al centre, durant l'assemblea d'aquest dimarts. / M. F.

Escaldes-EngordanyEl Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) espera que Liberals d'Andorra recordi que en converses mantingudes tant amb ells com amb altres sindicats se'ls va manifestar la intenció de "derogar la Llei de la Funció Pública" i, per aquest motiu, desitgen que la seva entrada al govern de coalició amb Demòcrates i Ciutadans Compromesos signifiqui que no s'aplicarà aquesta llei amb la qual des dels sindicats s'ha estat molt crítics.

El secretari general del SEP, David Garcia, ha manifestat que "va quedar clar" després dels contactes que van mantenir amb els representants de L'A que la seva intenció era la de derogar la llei i tot i que el candidat a cap de Govern demòcrata, Xavier Espot, ha obert la porta a fer canvis però no ha parlat de derogació, esperen que Liberals porti a terme allò que els va exposar.

Precisament la llei de la funció pública i el seu desplegament (en el qual de moment no hi ha novetats, segons Garcia) ha estat un dels temes tractats en l'assemblea extraordinària que el sindicat ha celebrat aquest dimarts i en la qual, com a tema fonamental, hi havia la votació d'una nova junta. Així i tot, aquesta elecció no s'ha pogut celebrar, ja que no hi ha hagut candidatures. Tal com ha comentat Garcia, hi hauria membres de la junta actual que encara podrien continuar però d'altres, com ell mateix, que no, ja que ja han fet dos mandats i els estatuts no permeten una nova renovació. Malgrat el fet que no hi ha ha, de moment, relleu, el secretari general del SEP s'ha mostrat esperançat que contactes que algunes persones han iniciat acabin fructificant i abans del mes de setembre hi hagi una nova junta. Mentrestant, la que encapçala Garcia continuarà en funcions.

Un altre dels temes tractats durant la reunió ha estat el seguiment que des del sindicat s'està fent de les proves corresponents a l'edicte del 2016 que va ser impugnat per un dels participants i que s'ha hagut de repetir, tal com ha marcat la justícia. Tal com ha comentat Garcia, la setmana que ve conclouran aquestes proves i el que caldrà és veure quantes de les persones que van guanyar la plaça el 2016 tornen a superar els exàmens i quantes no. De moment ja hi ha una persona que no ha aprovat les que es van fer la setmana passada malgrat al 2016 havia aconseguit una plaça.

stats