Societat 28/10/2019

El SEP considera "un abús" el volum de contractació d'eventuals

El sindicat també lamenta la desigualtat salarial entre cossos de l'administració

Ara Andorra
2 min
El nou comitè executiu del SEP. / SEP

Andorra la VellaEl Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) considera un "abús" les contractacions eventuals que es fan al cos d’ensenyament i lamenta la desigualtat salarial entre cossos. D'aquesta manera exposen la seva opinió sobre les dades fetes públiques pel departament d’Estadística dijous passat, que reflectien que eren 248 els eventuals que hi havia al cos l’any 2018, el que és més d’una quarta part del total del personal de l’ensenyament (962 segons les estadístiques) i han crescut un 74,6% en deu anys, mentre que els funcionaris han davallat un 6,7% i els contractuals han crescut un 41%.

A través d'un comunicat, el SEP ha mostrat el seu parer que moltes places vacants s’han cobert amb eventuals i contractes que s’han anat prorrogant sense arribar a consolidar-se. Així, posen de manifest que, encara que es consolidin una setantena de places mitjançant concurs, l’eventualitat continuarà sent "desproporcionada", i molts d’aquests eventuals seguiran sent de llarga durada, vist que les estadístiques posen en relleu que com a mínim hi ha hagut aquesta mateixa proporció d’eventuals des del 2015.

D’altra banda, des del sindicat es vol cridar l’atenció sobre la desigualtat salarial entre cossos de l’administració general. La massa salarial per persona del cos d’ensenyament està a la part baixa de la forquilla. En aquest punt, es vol assenyalar que, encara que la mitjana sigui de 30.539 euros anuals, la majoria del personal no té aquest salari. A més, afegeixen, les dades facilitades pel departament d’Estadística també mostren un creixement del 14% de la massa salarial, un augment que, segons afirmen, "està descontextualitzat i allunyat de la realitat de la majoria de treballadors". Així, des del SEP s’entén que guarda més relació amb el 12,3% de creixement de la plantilla que dels salaris, ja que "molts tenen igual o pitjor nòmina que deu anys enrere".

La secretària general del SEP, Anna Mundó, ha reafirmat el compromís del sindicat per “revertir aquesta situació i millorar les condicions generals de tots els treballadors del cos d’ensenyament en un termini de temps el més breu possible”.

stats