Societat 03/10/2019

El SEP alça la veu contra el Govern

Mundó denuncia els incompliments tot i la bona predisposició de la ministra

Carles Alonso
2 min
La secretària general del SEP, Anna Mundó.

Andorra la VellaEl Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) es mostra molt crític amb el Govern, i més concretament amb el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior que dirigeix Ester Vilarrubla, després de fer-se públic que "els eventuals han rebut retallades que van entre els 40 i 80 euros", segons ha indicat la seva secretària general, Anna Mundó.

La responsable sindical ha volgut sortir al pas, després que la ministra Vilarrubla reconegués que "treballarem per buscar la manera de solucionar aquest problema ja que nosaltres no volem retallar el salari a ningú" al dir que "el Govern s'amaga en aquesta decisió manada per la Batllia, però això simplement ha estat la gota que ha vessat del got". En aquest sentit, Mundó ha explicat que "els eventuals no tenim dret ni a una segona feina, ni a un pla de jubilació, ni a la mútua, ni als triennis". Cal recordar que a Andorra hi ha un total de 800 mestres, dels quals al voltant de 300 són eventuals.

La presidenta del SEP també ha indicat que "hi ha claustres que tenen el 50% d'eventuals". Mundo ha indicat que el Govern ha incomplert la seva paraula que va dir en campanya electoral, ja que "la ministra va indicar que el seu objectiu era tenir entre un 10 i un 15% d'eventuals i només han consolidat 20 places de les 300 que haurien d'haver fet". Aquesta reclamació del SEP ja ve de lluny, ja que a l'anterior legislatura, el ministre de llavors, Eric Jover, ja va rebre diferents reclamacions al respecte.

Mundó ha reconegut que amb la problemàtica amb el personal docent eventual "no es poden consolidar els equips de treball i el que surt perdent és la qualitat educativa". Mundó ha afegit que "crec molt amb el sistema educatiu andorrà, estic molt orgullosa, però falten recursos humans".

El SEP no descarta fer mobilitzacions si la ministra Vilarrubla no cedeix a les seves peticions, però també reconeix que "penso que la ministra té molta predisposició a trobar una solució al problema, tot i que hi ha un problema de precarietat laboral que volem canviar ràpidament".

stats