Societat 26/09/2019

Els afiliats al SEP veuen amb bons ulls portar a la Batllia les relacions especials

La decisió l’haurà de prendre el nou comitè executiu juntament amb els socis

A. S.
2 min
El nou comitè executiu del SEP amb la secretaria general, Anna Mundó. / SEP

Escaldes-EngordanyTot i no estar a l'ordre del dia, els casos de relacions especials han estat presents a l'assemblea general del Sindicat de l'Ensenyament Públic celebrada aquest dijous 26 de setembre. Durant el torn de precs i preguntes, el tema ha sorgit i s'ha fet una votació informal per veure si es vol portar a tribunals o no, tal com ha explicat l'ex-secretari general, David Garcia. "Ha guanyat, en majoria, voler-ho portar a la Batllia però això ja és una decisió que haurà de prendre la nova junta conjuntament amb els afiliats", ha declarat Garcia. També ha afegit que, si finalment es volgués portar a tribunals, s'hauria de veure si es fa juntament amb el Sindicat de Policia i el Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag), ja que tots dos sindicats faran unes assemblees a principis d'octubre on es formularà la pregunta.

Per altra banda, Garcia ha cedit el càrrec a Anna Mundó, qui esdevé la primera secretària general del sindicat en la votació de l'assemblea. En la mateixa línia de les paraules de l'exsecretari, Mundó ha confirmat que en la votació d'aquest dijous hi ha hagut una majoria del sí, però que ara han "d'estudiar els documents, parlar amb l'advocat i els altres sindicats" per finalment "convocar una junta extraordinària en la qual s'expliquin tots els elements del cas i en la que es faci una votació en ferm". Mundó té molt clar que s'ha d'explicar de manera molt detallada als afiliats totes les conseqüències que hi poden haver, quines etapes s'haurien de seguir i quant costaria tot abans de fer la votació.

Finalment, la nova secretària general ha assegurat que seguiran en la mateixa línia de la junta anterior i que "engegaran grups de treball per temes com els salaris, la jubilació o els reglaments i decrets", entre d'altres.

stats