Societat 16/12/2018

El SEP preveu unes 2.000 persones a la protesta contra les lleis laborals

Diversos sindicats i partits han convocat aquest dilluns per protestar contra la voluntat del Govern “d'aixafar la classe treballadora”

Ara Andorra
1 min
Els funcionaris han protagonitzat una nova marxa aquest dijous a la tarda, pel carrer Prat de la Creu i l'avinguda Meritxell. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) preveu que més de 2.000 persones es puguin concentrar aquest dilluns a partir de dos quarts de nou del vespre durant l’acte que han convocat diverses entitats a l’avinguda Meritxell-Passatge Biscariet. El motiu és mostrar el rebuig frontal a la recent aprovació de les lleis laborals i sindicals i també per denunciar el malestar de la societat davant el que consideren una inacció del Govern front problemes com els elevats preus del lloguer de l'habitatge, per les baixes pensions de jubilació, per un salari mínim digne i pel cost de la vida. Es mostren convençuts que darrere de tot això hi ha una voluntat clara del Govern “d'aixafar la classe treballadora” .

La previsió d'assistència, segons apunta el SEP en un comunicat, sorgeix del sondeig intern que s’ha fet als afiliats dels diversos sindicats convocats, així com la resposta que estan rebent a les xarxes socials. El sindicat ha fet extensiva la convocatòria als representants dels comitès d'empresa del país com el SAAS, grans centres comercials del país i els col·lectius de treballadors de les pistes d’esquí. Per altra banda, la iniciativa change.org que es va iniciar la setmana passada, per demanar als coprínceps que no signin les noves lleis, ja ha recollit més de 500 adhesions en 3 dies, cosa que augura un gran èxit, segons el mateix SEP.

stats