Societat 17/10/2018

El SEP mostra la seva "sorpresa" perquè DA no hagi recollit les seves demandes i valoraran les accions a emprendre

El Govern ha respost de manera negativa el recurs administratiu d'un mestre contra el concurs per consolidar places de fa uns mesos i ara el cas pot acabar als tribunals

M. F.
2 min
El secretari general del SEP, David Garcia, moments després que acabés l'assemblea ordinària del sindicat. / M. F.

Escaldes-EngordanyEl secretari general del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), David Garcia, ha mostrat aquest dimecres la “sorpresa” que van tenir dimarts en comprovar que les esmenes que anunciava el grup parlamentari demòcrata no suposin cap canvi substancial respecte del redactat del Govern i de les esmenes que el cap de Govern els va anunciar que es farien abans de les mobilitzacions del mes de març. “Semblava que estava tot dat i beneït”, ha lamentat.

Així, lamenten que les demandes que van fer arribar a DA no hagin estat tingudes en compte. En aquest sentit, Garcia ha recordat que dues de les principals reivindicacions del col·lectiu eren mesures correctores eficaces per als professors que fa més temps que treballen perquè puguin arribar al topall màxim de la franja salarial i que no es passés de triennis a quinquennis, dues qüestions, ha dit, que no han estat recollides.

Per aquest motiu, i tot i que manifesta que no sap quins seran els ànims dels docents, creu que si es plantegen novament mesures de protesta aquestes podrien tirar endavant. De totes maneres, ha manifestat que la setmana que ve es reunirà, en principi, la plataforma sindical que haurà de decidir si es tiren endavant accions com pot ser una vaga i ha afegit que posteriorment les diferents assembles dels sindicats les hauran de validar. Tot i que no ha volgut manifestar-se sobre quin pot ser el posicionament finalment del col·lectiu, ha recordat que el text que pot sortir després de les esmenes presentades per DA no varia en res del redactat que va fer el Govern ja que continua mantenint els punts amb els quals no estan d’acord i que davant aquest redactat els professors ja van decidir el mes de març anar a la vaga.

Garcia ha afegit que consideren que la llei del cos docent, que sí que van consensuar amb el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, “no té ni caps ni peus” si no s’aprova la llei de la funció pública, i ha assenyalat que si una no s’aprova segurament l’altra tampoc. Ha recordat que la llei del cos docent els afecta en l’organització diària de la feina i que en canvi, el que fa esment a les retribucions i a la carrera professional està recollit al text de la funció pública. Per tant, ha incidit, era “més fàcil consensuar” la primera que no pas la segona.

En finalitzar l’assemblea ordinària del SEP, Garcia també ha comentat que el Govern ha respost de manera negativa el recurs administratiu que va presentar un mestre (el mateix que ha recorregut el concurs del 2016 que va consolidar 20 places) en relació a la convocatòria que es va fer ara fa uns mesos. Davant aquesta resposta negativa, ara el cas pot arribar als tribunals.

A l’últim, cal destacar que en l’assemblea ordinària celebrada aquest dimecres s’ha tractat el fet que el 80% de la junta actual acaba el mandat al maig, després d’haver-ne fet dos i, per tant, s’ha fet una crida perquè hi pugui haver relleu.

stats