Societat 16/07/2022

El Servei de Mediació atén a 55 parelles

La xifra fa referència al primer semestre del 2022

ARA Andorra
1 min
La nova Seu de la Justícia. / MP

Andorra la VellaDurant el primer semestre d'aquest 2022, des del Servei de Mediació i Orientació prop de l'administració de Justícia s'han atès 55 parelles, de les quals 43 han iniciat un procés de mediació i 12 només han fet una entrevista informativa i no han arribat a començar-lo. Pel que fa als motius d'aquestes 55 parelles, 39 han fet un procés de mediació per una separació, 14 per mesures paternofilials i 2 per divorci.

De les 43 parelles que han començat un procés de mediació, 21 l'han finalitzat amb acord, 2 han decidit aturar-lo i anar per un advocat, i una parella s'ha reconciliat. Així mateix, una altra parella ha aturat el procés per violència de gènere i les 18 restants encara continuen amb l'expedient obert. Actualment, hi ha 10 parelles que es troben en espera d'iniciar l'entrevista informativa per tal de posar en marxa el procés.

Finalment, cal destacar que de les 43 parelles que s'han acollit al Servei de Medicació, 38 tenen fills, 3 no en tenen i 2 en tenen majors d'edat. De les 38 parelles amb fills, en 30 casos s'ha acordat una guarda i custòdia compartida, en 7 una guarda i custòdia per part de la mare i, en el darrer cas, una guàrdia i custòdia per part del pare.

La xifra de casos atesos pel servei al llarg del 2021 va ser de 141 parelles o familiars, de les quals el procés es va iniciar en 120 i en 11 casos només es va fer l'entrevista informativa. En aquest cas, del total de parelles ateses, 88 van fer un procés de mediació per una separació, 46 per fer unes mesures paternofilials, 3 per conflictes familiars amb avis i 4 per fer un divorci.

stats