Societat 20/03/2018

El Servei Meteorològic activa l'alerta per fort vent fins aquest dimecres al migdia

Es poden registrar ràfegues de 100 quilòmetres per hora als fons de vall del sud del país

M. T.
1 min
El Servei Meteorològic activa l'alerta per fort vent fins dimecres al migdia

Andorra la VellaEl Servei Meteorològic d'Andorra ha activat la vigilància taronja per forts vents del nord a tot el país que es poden produir entre aquest dimarts a la nit i fins al migdia de dimecres. Demanen fer especial atenció als fons de vall del sud del país, on es poden registrar ràfegues de fins a 100 quilòmetres per hora.

Aquest dimecres farà sol excepte al nord, on encara hi continuarà nevant, sobretot a partir del vespre. Les temperatures continuaran ben fredes, amb màximes de 5 graus a Andorra la Vella i d'un grau negatiu a 1.500 metres.

El vent ja s'ha fet notar aquest dimarts, amb ratxes de fins a 145 quilòmetres per hora a Arinsal. Al centre del país el vent ha anat acompanyat de borrufa i s'han registrat ràfegues de fins a 67 km/h al Roc de Sant Pere.

Davant del risc de ventades, el Cos de Bombers recomana vigilar amb el mobiliari urbà, les bastides, els arbres, els fanals i les motos, i demana no pujar a llocs alts exposats al vent i no fer activitats amb foc. A l'hora de conduir, es recomana limitar la velocitat, i a la muntanya, extremar les precaucions. Per últim, demanen a la població que fixin o retirin els objectes de les terrasses que puguin caure per l'acció del vent.

stats