Un os s’escapa del seu tancat a Naturlàndia i és abatut per seguretat

En la seva fugida l’animal hauria atacat una ovella

Matí intens a Naturlàndia després que a primera hora del matí un os s’hagi escapat del seu tancat i hagi estat abatut per motius de seguretat. Els treballadors del parc han treballat durant un parell d'hores per intentar capturar l'animal i garantir la seguretat dels visitants del parc, i és que segons han destacat fonts properes a Naturlàndia, hauria matat una ovella en la seva fugida, tot i que en un primer moment s'havia informat que es tractava d'un cabirol.

Per tot plegat, els membres de l'operatiu han considerat oportú abatre l’os per motius de seguretat. Fonts properes al parc han explicat que encara es desconeixen els motius de la fugida de l’animal i que s'està duent a terme una investigació per esclarir l’origen dels fets. Tot apunta que l'incident s'ha produït perquè l'animal hauria fet un forat i s'hauria escapolit per sota de la tanca.

Fins al lloc dels fets també hi han acudit els banders, tot i que l'actuació ja s'havia dut a terme. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha anunciat una compareixença de premsa aquest dimecres a la tarda per tal de donar explicacions sobre el succés.

Reunió per acordar mesures per evitar nous incidents

El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha informat que aquest dimecres a la tarda ha tingut lloc una reunió de treball entre els responsables de Naturlàndia i del comú de Sant Julià de Lòria, i el cap de Govern i la ministra de Medi Ambient, per rebre explicacions sobre els fets. La trobada també ha servit per avaluar mesures i accions a prendre per "restablir la normalitat" i evitar que es pugui produir cap nou incident.

Cinca també ha explicat que el comú i la direcció del parc s'han posat en contacte amb el Govern tan bon punt s'han produït els fets, per la qual cosa s'han desplaçat fins al lloc dels fets efectius de Patrimoni Natural i dels banders.