Societat 01/08/2022

Set entitats del país formen part de l'edició d'enguany de l'SMS Social d'Andorra Telecom

S'han presentat els números de telèfon curts destinats a cada entitat

ANA
2 min
L'agència comercial d'Andorra Telecom. / ANDORRA TELECOM

Andorra la VellaAndorra Telecom ha presentat aquest dilluns a les set entitats solidàries del país que participen en el projecte de l'SMS social. La responsable d'RSC de la companyia, Inés Martí, ha recordat que el projecte "va néixer amb la voluntat de col·laborar amb entitats del país que fan projectes en benefici de persones en situació de vulnerabilitat i també d'animals en situació de risc". Així doncs, s'han presentat els números de telèfon curts destinats a cada entitat, i "a través d'un SMS mòbil amb un preu d'un euro es pot col·laborar en un projecte molt concret", els quals estan habilitats des d'aquest dijous i fins a l'1 d'agost del 2023, ha explicat.

Les entitats que s'han interessat per aquest canal de finançament són Creuem Fronteres, GosSOS, Projecte Vida, Mans Unides, la Fundació Privada Tutelar, Autea i Cooperand. Segons ha comentat Martí, enguany hi ha un projecte menys que en l'edició de l'any anterior quan n'hi va haver vuit i en total, es van recaptar 5.807 euros, una xifra superior a l'edició del 2019. "Aquest any s'han presentat set projectes i els set han estat valorats" segons criteris de rellevància, viabilitat, impacte i eficiència i eficàcia, ha indicat. Martí també ha manifestat que esperen poder arribar a la xifra de 6.000 euros recaptats i ha recordat que l'any passat l'entitat GosSOS va assolir una xifra molt alta, amb gairebé 3.000 euros.

Pel que fa als projectes de les entitats, des d'Autea volen destinar els diners a les famílies que necessiten suport a casa per infants de sis a dotze anys i se li pot donar suport enviant un missatge amb la paraula 'autea' al 601. D'altra banda, el número 602 amb la paraula 'cooperand' estarà destinat a Cooperand amb Latinoamèrica pel projecte de l'escola de Bolívia d'infants del carrer. Quant a la Fundació Privada Tutelar, a la qual es pot donar suport enviant 'fpt' al 603, continuarà treballant per conscienciar a la població de totes aquelles persones que no tenen a ningú que se'n pugui fer càrrec ni les cuidi.

stats