Una setmana amb Gemma Mengual

Sant Julià acull el primer campus dirigit per l'experta en natació sincronitzada

Tenir com a entrenadora i supervisora la medallista olímpica i mundial Gemma Mengual és una experiència que poques amateurs poden dir que l'han tingut. Però des d'aquest dilluns i fins al proper dissabte prop de quinze nenes entrenaran i practicaran amb Mengual. L'especialista en natació sincronitzada ha engegat la primera edició del campus, després de la bona experiència que va generar la classe magistral feta ara fa un any. L'esdeveniment es torna a fer a la parròquia de Sant Julià de Lòria. 

Al llarg dels sis dies que durarà l'experiència les participants, d'entre 8 i 16 anys, faran dansa, tècniques de natació, tallers de costura i maquillatge, entre d'altres activitats. Tot girarà al voltant de la preparació d'una coreografia d'exhibició que es mostrarà als pares i familiars el dissabte al matí, abans d'acabar l'estada. Mengual també participarà en l'exhibició i farà una coreografia improvisada. “L'objectiu és que siguin capaces de crear i d'organitzar-se per fer créixer quelcom del no res”, ha explicat. A més, l'equip que acompanya l'esportista també està en contacte amb les entrenadores habituals de les nenes del club de la parròquia per donar-los eines i fer un possible seguiment a posteriori.

“Que les participants puguin treure el màxim profit de les ensenyances i tècniques professionals”, ha apuntat el conseller d'Esports de Sant Julià, Pere Pràxedes, que no ha entrat a valorar si el nombre de participants és “molt o poc”. La idea és que aquest campus es pugui repetir anualment, o almenys així ho desitja l'esportista. Les nenes participants s'han mostrat molt contentes de poder comptar amb Mengual com a entrenadora i les més grans, que ja fa 7 anys que practiquen natació sincronitzada, s'emmirallen amb l'esportista catalana.