Societat 21/02/2019

L'SFD espera que es cobreixin les places promeses

El sindicat insisteix que manquen hores de formació i que els sistema informàtic és “feixuc i lent”

M. M.
2 min
Duana del riu Runer / ANA

Andorra la VellaEl Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD) considera que si s'aconsegueixen adjudicar les tretze places previstes d'agents de duana es cobriran les necessitats actuals i que des de fa temps arrossega el cos per falta de personal. Així ho ha apuntat el secretari general del sindicat, Joan Pau Cuberes, que no ha volgut entrar amb més valoracions sobre les paraules que aquest dimecres va exposar el ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, sobre les demandes de l'SFP.

Una de les principals preocupacions del col·lectiu és que de les vuit primeres places que ja estan a concurs només tres persones haurien superat les proves, i per tant no s'acabarien de cobrir les places de manera total. Tot i això, Cinca ja va indicar que un cop finalitzi tot el procés es tornarà a obrir un edicte amb les places no cobertes per adquirir el 100% de les tretze places promeses, cinc de les quals estan previstes al pressupost del 2019 i encara no s'han publicat.

Per altra banda, el sindicat ha fet arribar un comunicat on, aquí sí, ha volgut “matisar” algunes de les valoracions del ministre en funcions. Han reconegut que el darrer any es van reactivar les hores de formació i que se'n van fer prop de 1.000 hores, però consideren que “no són suficients” perquè representen unes 20 hores de mitjana per cada professional. “Les formacions continuades i específiques és un tema cabdal i prioritari per assolir una major professionalitat i eficiència”, destaquen en el comunicat.

Finalment en relació al sistema informàtic del departament, anomenat Viator, accepten que al llarg dels darrers anys s'hi ha invertit econòmicament per millorar-lo, com va destacar Cinca, però continuen insistint que “el sistema és feixuc i lent” i que això repercuteix en el servei que es dona a l'usuari.

stats