Societat 10/09/2019

Silvestre ataca la policia per l'afer de la FAF

El lletrat defensa els interessos de més de vint treballadors i col·laboradors

Carles Alonso
2 min
Silvestre amenaça a la Policia

Andorra la VellaL'advocat de més de vint treballadors i col·laboradors de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Josep Antoni Silvestre, ha informat aquest dimarts en compareixença de premsa que estudia prendre accions judicials contra la policia després que es corroborés que l'informe "no és cert i menteix", en referència a la documentació presentada a la Batllia pel cos de seguretat i que, segons el mateix Silvestre, "no és correcte".

El lletrat ha esgrimit la seva versió de les parts de l'informe de la policia que, segon Silvestre, "actua com a policia judicial" i que no ha tingut "el rigor que és necessari en unes actuacions així". Segons Silvestre, "la policia va entrar a la seu de la FAF i se'n va endur la documentació del 2018 i 2019, sense demanar res més, quan la investigació està oberta des del 2012".

Silvestre, sempre parlant en nom dels seus representats, ha explicat que "en una setmana vam recapitular tota la informació de pagaments de factures que servien per a justificar l'afer dels xecs". L'advocat ha explicat quina era la metodologia que s'utilitzava al dir que "els xecs tenien la quantitat total de despesa de previsió pels equips de l'Escola Nacional que jugaven a Catalunya, durant el cap de setmana. El treballador de la federació l'anava a cobrar per després fer els sobres pertinents als equips implicats. Els seus responsables aportaven, un cop passat el desplaçament, tots els comprovants de les despeses. Si sobraven diners, anaven a la caixa general, i si encara en quedaven, s'abonaven amb el comprovant que es lliurava". Silvestre afirma que "la policia dictamina que els xecs se'ls han embutxacat els treballadors quan això és completament fals". Per certificar la metodologia portada a terme, Silvestre indica que "hem entregat a la jutgessa, originals i còpia de tots els documents amb els comprovants de tots els pagaments i els resguards corresponents".

Pel que fa a l'afer dels àrbitres i jugadors, Silvestre ha volgut deixar clar que "la lliga nacional andorrana és amateur i l'article 75 de funció pública indica prohibeix activitats professionals". El mateix Silvestre ha afegit que "la classificació nacional d'ocupacions, en cap cas parla d'amateur".

El lletrat de més de vint treballadors i col·laboradors de la FAF ha volgut deixar clar que "després de tota la informació que ha sortit a la llum pública, crec que cal donar la cara, ja que hi ha moltes falsedats. Els informes de la policia estan plens d'informacions contencioses i plenes de contradiccions". Silvestre ha afegit que "la policia ha de fer les coses amb més rigor i crec que en aquest sentit els errors venen des de la policia fins a l'administració de justícia". És per aquest motiu, segons Silvestre, que "estem estudiant la possibilitat de prendre actuacions legals contra la policia". El lletrat ha comentat que "hi ha personal de la federació que està en tractament mèdic i que no pot sortir de casa a causa de les informacions publicades per diferents mitjans de comunicació". Silvestre ha afegit que, "tot i que l'informe policial diu noms i cognoms, crec que no és normal que els mitjans de comunicació escriguin noms i dades personals de les persones, i per aquest motiu s'han instat quatre procediments judicials contra diferents mitjans de comunicació".

stats