Societat 13/05/2022

Simulacre per a testar el Pla d’actuació per emergència sísmica

L'exercici es durà a terme en diferents punts del país i la seu central se situarà al Parc Central de Bombers, a Santa Coloma

ANA
2 min
La caserna dels Bombers de Santa Coloma. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Govern informa que el pròxim dilluns, 16 de maig, es durà a terme un exercici d'emergència sísmica en el marc del Pla d'actuació davant un esdeveniment d'aquest tipus. L'exercici es durà a terme en diferents punts del país i la seu central se situarà al Parc Central de Bombers, a Santa Coloma.

El departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments fa exercicis habitualment per testar els diferents plans. Aquest any, un cop finalitzada l'actualització del Pla d’actuació per emergència sísmica, s'ha volgut avaluar part dels procediments inclosos en aquest document. L'actualització de l'antic protocol sísmic es va iniciar a principis de l'any passat aprofitant els continguts i experiències compartides en el projecte europeu Pocrisc que han contribuït a adaptar el document a les necessitats i als mètodes actuals d'actuació davant d'una emergència sísmica.

Així, durant el matí del dilluns s'activarà el Pla d’actuació en la seva fase d’emergència davant d’un sisme d’intensitat superior a 5 fortament percebut i que ha ocasionat danys materials i personals. D'aquesta manera s'activarà el comitè d’emergències i es gestionarà la situació des del centre de comandament principal i les diferents cèl·lules de suport, tal com preveu el Pla d'actuació per emergència sísmica de Protecció Civil.

En aquest simulacre hi participaran el departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, el departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergències, el departament de Policia, Andorra Recerca + Innovació, el Servei d'Urgències Mèdiques així com diferents grups de suport com la Creu Roja Andorrana, l’Associació de Treballadors Socials d’Andorra, la Unió Hoteler, Autèntics Hotels d’Andorra i la Unió de Radioaficionats.

L'exercici inclou tasques de rescat, d'assistència mèdica i de suport així com de reallotjament de les persones les llars de les quals s'hagin pogut veure afectades. Les xarxes socials oficials de Protecció Civil, Bombers i Govern, aniran informant de l'evolució de l’exercici indicant en tot moment que és una simulació.

La voluntat d'aquest simulacre és la de revisar l'eficiència dels procediments previstos en el Pla d'actuació específica per emergència sísmica, amb l'objectiu de millorar certs aspectes i donar una resposta organitzada, eficaç i ràpida davant d'una situació d'emergència relacionada amb aquest fenomen.

stats