Societat 22/02/2019

Simuladors, drons i jocs en línia al Saló del videojoc

Torres assegura que els 'youtubers' no venen només a Andorra "per una qüestió purament econòmica" sinó per les facilitats de connexió

C. Garnica
2 min
El ministre d'Ordenament Territorial i president d'Andorra Telecom, Jordi Torres, prova el simulador de Fórmula 1 al Saló del Videojoc. / C. G. (ANA)

Escaldes-EngordanyLa desena edició del Saló del videojoc ha obert aquest divendres al migdia les seves portes amb la previsió d'acollir al voltant de 6.000 visitants fins al seu tancament, diumenge al vespre. El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha exposat que en aquesta edició "tot està més estructurat" i ha destacat zones com la dels jocs amb drons, els tornejos que permetran competir colze a colze amb d'altres participants (sense haver de fer-ho des de casa), un simulador de Fórmula 1 i un de les finals de la Copa del Món, que permet fer els mateixos descensos que els millors esquiadors faran de l'11 al 17 de març a Grandvalira.

El ministre d'Ordenament Territorial i president d'Andorra Telecom, Jordi Torres, ha celebrat que es pugui parlar ja d'un esdeveniment consolidat i ha recordat que el sector del vídeojoc, sobretot pel que fa a les competicions en línia, està tenint un fort creixement. En aquest sentit, ha destacat les millores en connectivitat que ha introduït la companyia i que permet que a totes les llars es pugui arribar a una velocitat de 700 Mbps.

Aquesta millora de la velocitat és també un caramel per als 'gamers' i 'youtubers' de renom mundial, molts dels quals escullen Andorra per viure-hi. "La connectivitat és essencial, viuen d'ella", ha defensat Nadal i, per aquest motiu, es "vetlla perquè sempre estiguin el màxim de satisfets". També en termes de seguretat, perquè aquestes "persones famoses són atractives per als 'hackers'", ha exposat.

De fet, els 'youtubers' acaben contractant paquets d'internet per a empreses, que poden arribar fins a una velocitat de 1.000 Mbps. "A Andorra ho tens a qualsevol poblet i racó" i això és el que més valoren, ha manifestat Nadal. Així doncs, establir-se al país "no és només una qüestió purament econòmica", ha afegit el ministre.

D'altra banda, Nadal ha informat que des d'Andorra Telecom estan interessats en apostar per la indústria dels eSports (competicions en línia), per en un futur "invertir en el sector".

En l'acte d'inauguració també hi ha assistit el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, que ha celebrat que tot i que als seus inicis va ser una aposta "atrevida", ara el saló ja atreu molts joves del país per provar algunes les darreres novetats del sector.

stats