Societat 13/12/2019

Els sindicats reclamen al Govern polítiques socials reals

Vela denuncia el malbaratament de diners públics de l'executiu

Ara Andorra
2 min
Moment de la lectura del manifest. / ARA ANDORRA.

Andorra la VellaEl passatge Biscariet d'Andorra la Vella s'ha omplert de treballadors, aquest divendres a la tarda, reclamant al Govern un compromís real amb els drets socials, laborals i mediambientals per tal d'aconseguir un país millor. La reclamació ha vingut per part de sindicats, associacions, moviments pacifistes, ecologistes i treballadors. Aquests últims representats per un grup nombrós del Punt de Trobada, que han rebut una forta ovació de tots els assistents en mostra de suport. També hi ha hagut un esment per recolzar els treballadors d'Assegurances Generals, que estan en situació de desemparament.

La concentració ha aplegat al voltant de 250 persones, una xifra que s'ha vist ampliada una estona després fins a les 400 persones a causa d'un grup de treballadors del Punt de Trobada que han trobat cua per arribar al centre de la capital.

A la concentració, la secretària general del SEP Anna Mundó ha llegit un manifest que tenia com a objectiu "les reclamacions socials al Govern que encapçala Xavier Espot". També ha recordat a Stop Violències al dir que "rebutgem les amenaces contra les nostres companyes per haver defensat el dret de les dones a decidir i obrir el debat censurat de l'avortament, i poder-lo fer aquí, al nostre país". El manifest ha estat contundent contra el Govern al dir que "només han demostrat que l'executiu incompleix els convenis internacionals". Per continuar dient que "no és a Stop Violències a qui s'ha d'investigar sinó als responsables polítics que vulneren els drets humans".

En el mateix manifest també s'ha reclamat "unes polítiques eficients per tal d'assegurar el dret a l'habitatge establert per la Constitució".

Per finalitzar, Anna Mundó ha estat molt taxativa en la lectura del darrer paràgraf del manifest, ja que ha reclamat "una democràcia real, i no la sobirania de l'oligarquia sobre la classe treballadora. Una democràcia més representativa, perquè es governi per a tothom".

Entre les dues-centes cinquanta persones inicials que han acabat essent al voltant de quatre-centes hi havia gran part de les cares visibles del Partit Socialdemòcrata, encapçalats per la seva presidenta Susanna Vela i on també hi era el president del grup parlamentari, Pere López; els consellers generals Roger Padreny i Carles Sánchez, a més de les dues candidates a cònsol major a les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Dolors Carmona i Rosa Gili, respectivament, amb part dels seus equips de campanya. També hi havia el candidat de Terceravia + Independents per Escaldes-Engordany, Jordi Rubia.

Les jardineres de Sant Julià

Vela ha volgut sortir a comentar les obres que s'han portat a terme aquest divendres a Sant Julià de Lòria on, segons ella, per decisió del ministre d'Ordenament Territorial, s'han tret unes jardineres de la CG1. La presidenta del PS ha estat molt taxativa al dir que "un malbaratament de recursos que ja ens té acostumats el ministre, ja que primera fa i després pensa. Amb el malbaratament de diners públics pertinents". Vela ha afegit "aquesta és la manera de fer de comuns com el d'Encamp o el d'Andorra la Vella". La presidenta socialdemòcrata encara ha anat més enllà al dir que "és preocupant que aquest ministre encara continuï en el càrrec i que tingui la confiança del cap de Govern".

stats