Societat 10/03/2019

El SIPA carrega contra la direcció de la policia per “desatenció i despreocupació”

El sindicat lamenta que encara no s'hagi pogut tirar endavant el reglament que regula els equips especials del cos

Agència ANA
2 min
L'edifici de la policia. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Sindicat de Policia d'Andorra (SIPA) considera que la direcció del cos té i ha tingut una actitud de despreocupació i desatenció a l'hora de tirar endavant i desenvolupar el reglament que ha de regir els equips especials de policia. Aquest reglament, que no s'ha aconseguit aprovar, és ara "una llaminadura electoral" i creuen que s'ha perdut l'oportunitat de rescabalar un greuge comparatiu que actualment pateixen els funcionaris de policia amb la resta de cossos especials que sí que tenen aprovat un reglament que regula les especialitats. Per aquest motiu, lamenten no tenir compensades adequadament "la dedicació, l'abnegació i la professionalitat".

Denuncien que des del 2004, moment que es va aprovar la llei qualificada del Cos de Policia, estan a l'espera que es desenvolupi via reglament les missions i les activitats diàries que duen a terme funcionaris de la policia que han rebut una formació especifica com ara els grups del TEDAX, els guies canins, que d'atestats o d'investigació criminal, entre d'altres. "Passats els anys el reglament no es va desenvolupar mai, essent un motiu de queixa i reivindicació reiterat per part del nostre sindicat", subratllen en un comunicat.

Amb la modificació de la llei l'any 2017 es tornava a deixar la regulació de les funcions especials via reglament i la direcció del cos, segons relata el SIPA, aquesta vegada sí que programa unes reunions amb comandaments, membres del consell de la policia i sindicats a fi i efecte d'obtenir un màxim de quòrum. Durant aquestes reunions no s'arriba a un consens i finalment els alts càrrecs de la policia decideixen "tirar pel recte" i recollir totes les opinions presentades fins al moment per convertir-les en una proposta de reglament. Però malgrat la validació del Consell de policia, del qual no hi forma part el sindicat, l'informe final que es reclama des del ministeri de l'Interior i que l'ha de tirar endavant la direcció de la policia per poder aprovar el reglament mai es du a terme ni tampoc es presenta.

És per això que el sindicat considera que els alts càrrecs de la policia han tingut una actitud de despreocupació i desatenció que està generant malestar i el descontentament entre els afiliats sindicals.

stats