Societat 10/10/2019

El Sipaag acorda portar a la Batllia les relacions especials

Anguita obre la porta al SEP i al CFPA a afegir-s'hi si prenen la mateixa decisió

M. P.
2 min
El president del Sipaag, Lluís Anguita, durant l'assemblea general del Sipaag. / M. P.

Andorra la VellaEl Sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) ha acordat per majoria, després d'una assemblea general, portar a la Batllia l'afer de les relacions especials. Així ho ha confirmat aquest dijous el president del sindicat, Lluís Anguita, que ha obert la porta tant al Sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) com al Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) a adherir-s'hi després que celebrin les seves respectives assemblees generals per tractar aquesta qüestió. Anguita ha confirmat que la problemàtica de les relacions especials afecta menys de 100 treballadors i "és veritat que tot pot quedar anul·lat", ha dit, però a banda dels treballadors, "tenim adjudicacions i informes signats per persones que no tenien dret a fer-ho" i, per tant, l'afer encara es torna més enrevessat.

Així doncs, un altre dels acords presos al llarg de l'assemblea ha estat un canvi en els estatuts per permetre que "tot treballador de l'administració es pugui afiliar al Sipaag automàticament", ja que d'aquesta manera "el podem defensar directament", un fet que no era possible fins ara amb "els interins i els eventuals". També es treballarà amb l'IPC per "solucionar-lo a qui l'afecti", ja que "si s'arregla, s'arregla per a tothom, sigui del ministeri o departament que sigui", ha afegit el representant sindical.

D'altra banda, ha posat en relleu les bones relacions amb l'actual ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés, destacant la seva bona predisposició, així com la de la secretària d'Estat, al llarg de les quatre reunions que ja han mantingut. Anguita ha reiterat que aquesta és "una llei que no volem", ja que els agradaria més que s'implantés una de consensuada entre totes les forces polítiques i els sindicats i, per tant, caldrà fer "una revisió bastant ampla". No ha tingut paraules tan agraïdes per l'anterior titular de la Funció Pública, Eva Descarrega, amb la qual les diferents reunions "eren un desastre", ja que "al cap de dos minuts, ja t'estaves discutint i parlant de males maneres".

stats