Societat 27/02/2019

El Sipaag presenta un recurs administratiu en relació a la contractació irregular del personal de relació especial

Denuncia que per a cobrir una plaça per a tècnic de protocol el plec de bases es va fer públic dos dies abans de tancar la convocatòria

Ara Andorra
1 min
Treballadors de l'administració central. / M.F. (ANA)

Andorra la VellaEl Sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) continuarà donant curs a la demanda per la via administrativa per les irregularitats "molts greus" amb la contractació de personal de relació especial per ocupar llocs de comandament que per llei han d'exercir funcionaris o agents de l'administració. La Fiscalia ha arxivat la causa, en no estar els fets denunciats tipificats com a delicte en el Codi Penal. En canvi, sí que reconeix que se'n podrien derivar greuges de caràcter administratiu, pels quals s'hauria de trobar la manera de resoldre'ls per la jurisdicció administrativa. En considerar que es tracten "d'irregularitats molt greus que s'haurien d'esmenar", el sindicat ha presentat un recurs a la resposta que en primera instància va donar l'executiu.

El Sipaag tampoc comparteix la manera en què s'estan duent a terme les noves contractacions, ja que s'ha donat el cas que, per a la plaça de tècnic de Protocol que es va publicar al BOPA el 30 de gener, el plec de bases es va publicar dos dies abans que es tanqués el termini per presentar candidatures. De la mateixa manera, lamenten "el menyspreu de la llengua oficial que representa l'equiparació de coneixements com altres llengües en els concursos per ocupar llocs de treball", ja que en la convocatòria interna per a una plaça d'administratiu del Consell Superior de Justícia només es demana el nivell B1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües.

stats