Societat 28/11/2019

El Sipaag entra la demanda judicial pels càrrecs de relació especial

Anguita creu que ja és hora de rebre alguna resposta per part de Pallarés pel que fa a les negociacions de la llei de la Funció Pública

Ara Andorra
2 min
El president del Sipaag, Lluís Anguita. / SIPAAG

Andorra la VellaEl Sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) ha entrat aquest dijous al matí la demanda judicial referent a l'afer del personal de relació especial. Ho ha fet el seu president, Lluís Anguita, acompanyat de l'advocat de l'organització, complint així amb el mandat de l'assemblea general del sindicat, que el mes d'octubre així ho va acordar per àmplia majoria.

Anguita ha recordat que es tracta d'una demanda sobre els càrrecs de relació especial perquè facin la seva feina i no la reservada a altres. "Un assessor ha de fer la feina d'assessor, no ha de fer la feina de secretari d'Estat o de director o de qualsevol funcionari sigui del rang que sigui, això és el que nosaltres denunciem", ha dit Anguita.

En aquest sentit, ha insistit que els treballadors públics "no treballem per cap color polític, sinó que treballem pel país i per l'administració general". Així mateix, "els càrrecs de confiança ja tenen el seu lloc assignat, el que no poden és agafar d'altres llocs que no els hi pertoca, i és el que està passant i ens ha passat", ha afegit. En aquest punt, Anguita ha avançat que ha arribat al Sipaag algun altre cas que s'està estudiant.

Negociacions de la llei de la Funció Pública

El president del Sipaag també ha aprofitat per recordar que "la pilota està a la teulada del Govern", en relació amb les negociacions de la llei de la Funció Pública. Anguita ha defensat que "està molt bé" que es parli de tot i que estigui sobre la taula, però ja és hora de tenir alguna resposta. "Alguna cosa hem de tenir i que es vegi que les reunions serveixen", ha manifestat.

Així mateix, ha exposat que tant la ministra com la secretària d'Estat de la Funció Pública, Judith Pallarés i Lara Vilamala, "sí que porten una mica més de sis mesos al Govern, però no oblidem que tant l'una com l'altra coneixen molt i molt bé la llei" i, a més, van estar ocupant càrrecs com a consellera general (Pallarés) i sindicalista (Vilamala).

Finalment, Anguita s'ha pronunciat sobre les acusacions que s'han llançat des d'algunes associacions de funcionaris a la Comissió de la Mútua. "Sap greu que quan veus que diuen que hi ha hagut una apropiació indeguda, quan no és el cas", ha finalitzat.

stats