Societat 14/10/2019

El Sipaag reitera el seu posicionament contrari al règim d’incompatibilitats

Els membres de la junta del sindicat van posar sobre la taula aquesta reivindicació en una reunió amb Pallarés, que estudiarà la petició

Ara Andorra
1 min
La junta directiva del Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) amb el president, Lluís Anguita, al centre. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl sindicat del Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) ha informat aquest dilluns, a través d'un comunicat, que es referma en el seu posicionament contrari al règim d'incompatibilitats dels treballadors públics. En l'escrit es vol deixar clar que, des del seu punt de vista, els treballadors públics han de tenir dret a una segona feina sempre que no presenti un conflicte d'interessos amb la desenvolupada a l'administració pública.

Així, es vol donar resposta a la darrera nota emesa des del ministeri de Funció Pública, recordant que, d'acord amb la llei de la Funció Pública, el personal "no pot exercir altres activitats professionals diferents de les que es deriven de la seva condició de funcionari o treballador públic ni en el sector públic ni en el sector privat".

En aquest sentit, el Sipaag informa que en l'última reunió que la junta va mantenir amb la titular de la cartera de Funció Pública, Judith Pallarés, i la secretària d'Estat del ministeri, Lara Vilamala, es va posar damunt la taula aquesta reivindicació de fer menys restrictiu l'article sobre incompatibilitats, i es va demanar que sigui el comitè tècnic d'Organització i Gestió qui pugui decidir en quines feines hi hauria conflicte d'interessos. Així és com funciona en països de l'entorn com és el cas de França, on existeix un comitè de deontologia que decideix les incompatibilitats. La ministra va transmetre la voluntat d'estudiar aquesta petició.

Des del Sipaag s'entén que mentre no s'aprovi una modificació, s'aplica la llei, però vol manifestar la seva voluntat de continuar treballant per aconseguir que els treballadors públics tinguin el dret a tenir una doble feina, sempre que no entri en conflicte amb el lloc de treball a l'administració.

stats