Societat 08/10/2020

Sis nous contagis a Salita, un dels quals ha mort

Amb aquesta defunció ja són 54 les que s'han registrat al país des de l'inici de la pandèmia

Ana
1 min
Una habitació del centre SARquavitae Salita / B.N. (ANA)

Andorra la VellaEl seguiment del brot detectat ara fa una setmana a la residència Salita ha permès detectar nous positius en coronavirus, tal com informa el ministeri de Salut. Així, en la repetició de proves als usuaris que van mantenir contacte amb els positius de la setmana passada –tots localitzats a la mateixa planta de l’edifici– s’ha detectat el virus en sis usuaris més, també tots residents al mateix pis. Segons afegeixen, "un d’aquests usuaris estava ja en la fase final de la seva vida i ha mort en les darreres hores". La seva mort, concreten des de Salut, no està provocada pel coronavirus, però des del ministeri s’han comptabilitzat des de l’inici de la pandèmia les víctimes que morien amb el virus contret i no a causa del virus, per la qual cosa la defunció d’aquesta persona eleva la xifra a 54.

Per tant, els cinc residents de Salita que han resultat positius seran traslladats aquest mateix dijous a la planta Covid-19 habilitada al centre sociosanitari del Cedre, on ja s’hi van traslladar els nou positius provinents de Salita detectats la setmana passada.

Paral·lelament al cribratge de seguiment de Salita, les autoritats sanitàries realitzen periòdicament cribratges a tots els centres sociosanitaris i residències del Principat, tant per als usuaris com per als treballadors.

stats