Societat 27/03/2019

Un sistema bloquejarà el bus escolar si el xofer ha begut

El ministeri obligarà que tots els vehicles estiguin equipats amb un etilotest

J. R. Baiges
1 min
El ministre d'Educació en funcions / ARXIU ANA

Andorra la VellaEls autobusos que es dediquen al transport escolar hauran d'incorporar a partir de l'any que ve un sistema que s'anomena etilotest que impedeix que el vehicle es posi en marxa si el conductor ha begut alcohol. Ho ha explicat el ministre d'Educació a l'ANA, qui ha destacat que d'aquesta manera es tindrà "l'absoluta seguretat" que el xofer del bus escolar no té una gota d'alcohol a la sang.

El ministeri aprofitarà que sortirà aviat el concurs per adjudicar les línies per afegir aquest condicionant per a les empreses que optin al servei, que són la majoria, ja que tradicionalment el ministeri reparteix per lots les diferents rutes del transport escolar.

Jover ha detallat que és un sistema que ja funciona en altres països amb molt bons resultats: "El conductor estarà obligat a bufar i si hi ha algun gram d'alcohol a la sang el motor del vehicle no s'encendrà". El ministre ha valorat aquesta millora, ja que donarà absoluta seguretat que cap conductor tingui la temptació de cometre una imprudència a l'hora d'agafar el volant per transportar canalla.

A França aquest sistema és molt conegut. Tots els vehicles que circulen per França han de portar equipat un aparell que impedeixi la seva posada en marxa si el conductor supera la taxa d'alcohol permesa. Aquest aparell és exigit tant a camions i autobusos com a vehicles particulars, no només francesos, sinó també d'altres països.

stats