Societat 21/06/2018

La marxa de la tresorera i la secretària del Sitca es materialitza amb un rerefons molt enrarit

Arran de l'afer, la presidenta ha posat el càrrec a disposició dels militants i aquests l'han ratificat

M. M.
2 min
La fins ara junta del Sitca amb la tresorera, Meritxell Pujol; la secretària, Anna Bellera; la presidenta, Emi Matarrodona i el vicepresident, Santi Pérez. / M. M.

Andorra la VellaMalgrat que el fil musical de la sala de reunions del Centre de congressos d'Andorra la Vella era de música relaxant i de meditació, l'ambient era, com a mínim, tens. "Horrible i molt sulfurós", l'ha qualificat la presidenta, Emi Matarrodona. El Sindicat de Treballadors del comú d'Andorra la Vella (Sitca) es reunia aquesta dijous al vespre en assemblea extraordinària i sobre la taula hi havia la presentació de la dimissió de dues membres de l'executiva, la tresorera Meritxell Pujol i la secretària Anna Bellera. Malgrat que les dues ja van presentar la renúncia aquest dimarts, la presidenta del Sitca no la va acceptar i les va emplaçar a fer-ho de manera pública davant de tots els afiliats del sindicat aquest dijous. I així ha estat. Tresorera i secretària, ja són exmembres de l'executiva del Sitca, després que aquesta vegada Matarrodona sí que hagi signat les renúncies durant l'assemblea. L'ARA Andorra ha intentat parlar amb Pujol i Bellera, però ambdues han declinat fer declaracions.

Segons la presidenta, les dues membres han decidit abandonar la direcció del sindicat per desacords profunds amb la direcció i per les últimes decisions preses arran de l'aute de la Batllia en relació al complement salarial de gestió de l'acompliment (GAdA) rebaixat en 10 punts durant el 2008-2009. El Sitca ha decidit esperar la decisió del Tribunal Superior (TS) abans que enfrontar-se amb la corporació comunal perquè apliqui la sentència de manera immediata. "M'han linxat molt, a través de la premsa i personalment, i durant l'assemblea he intentat defensar-me i explicar les raons de la millor manera possible, però hem acabat cridant i estic afònica", ha relatat en sortir de la trobada Emi Matarrodona.

Arran dels canvis a l'executiva i en vista a la situació tensa i enrarida, Matarrodona ha decidit posar el seu càrrec a disposició dels militants, però aquests l'han ratificat. Amb la marxa de la secretària i la tresorera, l'executiva es queda amb tan sols tres membres. Per això ja han decidit incorporar una nova persona i esperen que abans de la pròxima reunió mensual amb la corporació del comú d'Andorra la Vella, que s'ha de celebrar el juliol, la direcció ja pugui comptar amb els cinc membres necessaris per funcionar, segons marquen els estatuts.

Matarrodona no ha volgut donar més detalls ni més explicacions de l'assemblea celebrada aquest dijous i ha emplaçat a una futura trobada la setmana que ve per acabar d'explicar les decisions preses.

stats