Societat 01/03/2018

Sochi i Ski Andorra volen intercanviar experiències

L'estació russa de Gorky Gorod i l'associació andorrana signen un acord de col·laboració

Ara Andorra
3 min
El president del Board of directors Gorky Gorod Ski resort, Roman Batalov; el GM del Gorky Gorod Ski resort, Alexander Saurin; el president d'Ski Andorra, Joan Viladomat, i el ministre de Turisme, Francesc Camp, unint les mans després de sellar l'acord. / L. M.

Andorra la VellaSki Andorra i l'estació russa de Gorky Gorod (Sochi) han signat, aquest dijous al vespre, un conveni de col·laboració que ha de servir per intercanviar experiències professionals entre les dues destinacions de neu. La promoció de les dues destinacions, el funcionament diari de les estacions i l'experiència en esdeveniments esportius són alguns dels aspectes en què es pot veure reflectit aquest intercanvi de coneixement. El president d'Ski Andorra, Joan Viladomat, i el director general de Gorky Gorod, Alexander Saurin, han oficialitzat el memoràndum d'entesa amb la firma del conveni, que ha tingut lloc a l'hotel Plaza de la capital andorrana. L'acte també ha comptat amb l'assistència del ministre de Turisme, Francesc Camp, i del president del Board of directors Gorky Gorod Ski resort, Roman Batalov.

L'embrió d'aquest acord va néixer l'any 2016 arran d'una visita d'una delegació andorrana, encapçalada pel ministre de Turisme, Francesc Camp, a l'estació d'esquí de Gorky Gorod. La bona entesa i la posada en relació de l'estació russa amb Ski Andorra han fet possible el conveni. Per a Andorra, aquest conveni significa la consolidació del país com a destinació referent internacionalment, pel bagatge que acumula en el sector de la neu. El ministre Camp ha dit que la col·laboració serà positiva i que en cap cas competiran una i altra estació, perquè els mercats potencials de cada zona són molt diferents. En el cas d'Andorra ja està molt madur, i ara es treballa perquè els clients fidels facin més despesa. Sochi, en canvi, encara es troba en fase de creixement, de manera que poden aprofitar l'experiència i les estratègies que ha fet servir el Principat fins arribar al punt actual. Pel que fa a qüestions tècniques, com ara la qualitat i el servei a pistes, l'atenció al client, el manteniment de la neu o la innivació artificial, són altres aspectes de les estacions andorranes que poden ser de gran ajuda a l'estació russa.

L'estació d'esquí de Gorky Gorod està situada a Sochi, a les muntanyes del Gran Caucas, on l'any 2014 es van celebrar els Jocs Olímpics d'hivern. Aquesta experiència i tot el que comporta pel que fa a logística i tractament de l'esdeveniment pot ser de molta utilitat per al Principat, de cara als reptes de les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, que se celebraran a Grandvalira el proper any. Igualment, l'experiència de Vallnord en l'organització de proves de renom internacional a l'estiu, com la Copa de Món de BTT o els mundials, poden ser un bon exemple per a l'estació russa, a l'hora de desestacionalitzar i diversificar les activitats durant tot l'any. Alexander Saurin ha explicat en roda de premsa que una de les seves prioritats és aconseguir un forfet conjunt de les estacions d'esquí de Rússia.

Del domini rus, el ministre Francesc Camp ha destacat els serveis complementaris que ofereix, com ara un casino i un parc aquàtic. A més, Camp ha posat de manifest que, el fet que una part de les instal·lacions estiguin a prop del mar, els hi confereixen una combinació de platja i muntanya "molt atractiva". Per últim, el ministre de Turisme ha volgut deixar clar que l'objectiu és que "cadascú agafi el millor de cadascú", per tal de treure'n conclusions i avançar, sempre partint de la base que hi pot haver molta col·laboració, pel fet d'estar allunyats territorialment.

Malgrat l'accident d'aquest migdia a Arcalís per una allau, i que ha provocat la mort d'un guia de muntanya, Joan Viladomat ha explicat que els representants de les estacions d'esquí andorranes han rebut la delegació russa amb "professionalitat" i que aquests els han convidat a visitar les seves instal·lacions a Rússia. De la visita a Grandvalira i Vallnord, els responsables del complex de Sochi en destaquen els bons serveis i l'acurada gestió dels recursos andorrans, així com la qualitat de les infraestructures i de la neu. Cal tenir en compte que un 5% dels esquiadors que visiten el Principat són russos.

stats