Societat 06/10/2017

Soldeu aspira a acollir el 2021 la Copa del Món masculina

Seria la primera vegada que es faria aquesta prova al Principat

Ana
2 min
Un moment de la presentació, amb la intervenció del director general d'Ensisa, David Hidalgo. / FAE

Andorra la VellaUna delegació andorrana formada per membres de la Federació Andorrana d'Esquí amb el president Albert Coma i el director tècnic, Carles Visa; membres de Grandvalira Ensisa amb Conrad Blanch, David Hidalgo i Jordi Pujol; i de Grandvaira Saetde, amb Nadal Antor, ha estat present aquesta setmana al 'meeting' de tardor de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), que ha tingut lloc a Zuric. Durant la trobada s'ha acordat designar Andorra com a país candidat per rebre el 2021 la Copa del Món masculina en les seves disciplines tècniques; és a dir, eslàlom i gegant. L'esdeveniment, si finalment se li atorga la prova, tindrà lloc a la pista de l'Avet de Soldeu (que ja acollirà les finals de la Copa del Món l'any anterior), i serà la primera vegada que el país acull aquesta prova masculina, prevista pel dissabte 27 i el diumenge 28 de febrer.

El seu rival en aquest camí és l'estació de Bansko (Bulgària), i la decisió final es decidirà segurament durant el Congrés de la FIS de la primavera, que tindrà lloc a Costa Navarino (Grècia).

A més, tal com informa la FAE, durant les reunions s'han exposat als responsables de la FIS com van els preparatius de cara a les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí de l'any vinent, i els de les finals de la Copa del Món del 2019. Però sobretot s'ha exposat com evoluciona el projecte de la construcció de la plataforma de Soldeu al peu de la pista de l'Avet, "fent incís en la seva adequada evolució", ha explicat la federació andorrana.

Finalment, durant el 'meeting' s'han confirmat les dates de celebració de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat (KL) els dies 6 al 7 d'abril del 2018 a Saetde, tant en homes com en dones, sent el dia 5 la data establerta per als entrenaments oficials.

stats