Societat 08/07/2018

Fer accessible la muntanya per a tothom amb el Solidaritrail

700 corredors han realitzat un recorregut de 10 km per la parròquia d’Ordino

Ara Andorra
2 min
Participants del Solidaritrail es preparen per a la sortida/ T. N.

Ordino"Nosaltres vivim aquí i coneixem el recorregut per això ens hem animat, però la veritat és que jo anava darrere d'ell", explica la Mausi, que ha corregut amb el seu fill petit Martin. "Ens ho hem passat molt bé i l'any que ve ens acompanyarà la Carlota, la seva germana." Ells han participat al Solidaritrail, la marxa popular que vol fer la muntanya accessible per a tothom.

Com ells, uns 700 corredors han participat en la cursa, que ha sortit del poble d'Ordino per a pujar a Segudet, ha entrat dins del bosc, ha bordejat les Planes de Sornàs i ha continuat pel GR11 fins a arribar a la Cortinada on, recorrent el camí ral, han tornat a baixar a Ordino on han assolit a la meta.

El Solidaritrail busca apropar la muntanya a tothom d'una manera inclusiva. Corredors experts, amateurs, gent gran, petits o persones amb diversitat funcional han participat junts en una marxa on l'important no és guanyar, sinó gaudir de la muntanya i passar una bona estona.

La primera a travessar la meta ha estat la Lita Fernández, una de les corredores amb mobilitat reduïda que ha realitzat el recorregut de 3 quilòmetres amb el seu fill i el seu company. "Pensava que em costaria més arribar però he anat seguint el meu ritme i l'únic que m'ha costat una mica ha sigut l'última pujada". És la primera vegada que hi participa, però no té cap mena de dubte que tornarà a participar-hi l'any vinent.

Com ella, la resta de corredors han arribat a la meta, on l'organització els ha fet entrega d'una medalla. Entre ells un grup d'alumnes de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, que han fet caminant el recorregut curt. "És una experiència meravellosa que els agrada moltíssim, cada any volen repetir", ha explicat Inés Martí, una de les voluntàries que els ha acompanyat durant tot el trajecte.

Fins i tot aquelles persones que no poden caminar han pogut participar al Solidaritrail. Tretze bombers de l'ONG catalana Acció Solidària i Logística (ASL) els han portejat amb les 'joëlettes' que ha aportat l'associació Hi Arribarem, unes cadires especials que permeten a les persones amb mobilitat reduïda practicar senderisme. Una oportunitat per a elles de gaudir de la muntanya i realitzar una activitat a la qual no sempre tenen accés.

El Solidaritrail traspassa fronteres

En l'edició d'enguany el Solidaritrail ha arribat a Bolívia de la mà de l'ONG Cooperand. De forma simultània, més de 250 nens d'acollida del Projecte Don Bosco a Santa Cruz de la Sierra, a l'est del país, han dut a terme un recorregut de 2 quilòmetres pel barri. Els primers 30 corredors que han passat per la meta han rebut una samarreta de l'Ultra Trail.

stats