Societat 15/10/2018

Sortir a buscar bolets i aprendre a fer embotits, al cinquè curs de 'Cuina sense pares'

El nou cicle comença aquesta setmana amb una doble sessió dedicada al Halloween i en què les protagonistes seran les carabasses

Ana
2 min
Un grup d'adolescents participa en una edició anterior de 'Cuina sense pares'. / J. R. (ANA)

Andorra la VellaEl taller ‘Cuina sense pares’, que organitza el Servei de Joventut del comú d'Andorra la Vella des del març de l’any passat, arriba a la sisena edició. L'activitat pretén donar eines als joves per ser autònoms a la cuina i poder elaborar menús saludables. En el nou cicle de tardor, el taller incorpora com a novetat dues sortides per conèixer de primera mà el producte que treballaran a la cuina de La Central. La primera sortida serà el 29 d’octubre, amb una excursió a la muntanya amb padrins boletaires, que ensenyaran primer a reconèixer els bolets i, després, a preparar-los a la cuina. L’activitat compta amb la col·laboració del Centre d'estudis de la neu i de la muntanya (Cenma). La segona sortida es farà el 30 d’octubre a l’obrador de Cal Jordi, a Ransol, per conèixer el procés artesanal d’elaboració d’embotits.

'Cuina sense pares', però, comença aquesta setmana amb una sessió doble centrada en la festa de Halloween: aquest dimarts, 16 d’octubre, els participants aprendran a transformar una carabassa en una llanterna, i el dimecres, 17 d’octubre, a fer diferents elaboracions amb el producte, des de xips fins a pastissos o sopes.

Com és habitual en l'activitat, també es comptarà amb la col·laboració de professionals de la gastronomia del país. En aquesta ocasió serà de la mà d’Andreu Riestra, xef del restaurant Buda, que el 28 de novembre oferirà una classe centrada en l’aprofitament de les llaunes i conserves a la cuina. El cicle es tancarà el 12 de desembre amb una classe per aprendre a cuinar el trinxat del Pirineu a càrrec d’Òscar Gabà, dinamitzador de La Central.

Cada taller té un màxim de 15 places i s’espera, com en les edicions anteriors, omplir-les totes. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom, tot i que es prioritzaran les inscripcions procedents d’Andorra la Vella.

stats