Societat 15/03/2019

Special Olympics Andorra s'estrena als mundials d'Abu Dhabi

Vint esportistes participaran en les disciplines de bàsquet, atletisme, judo, natació i petanca

Agència Ana
1 min
Inauguració dels jocs Special Olympics Abu Dhabi 2019. / SPECIAL OLYMPICS ABU DHABI

Abu DhabiLa delegació dels Special Olympics Andorra va ser presentada aquest dijous en la inauguració dels mundials d'Abu D'habi, als Emirats Àrabs, amb la participació de fins a vint esportistes que lluitaran per aconseguir una medalla en les disciplines de bàsquet, bàdminton, atletisme, judo, natació i petanca. D'aquesta manera s'ha donat el tret de sortida als mundials, que s'allargarà fins al pròxim 22 de març.

Segons l'organització, en l'esdeveniment hi participen fins a 7.000 esportistes amb discapacitat i prop de 3.000 que no en tenen, un fet que suposa la representació de més de 170 països d'arreu del món. Aquest volum de gent ha requerit la col·laboració de 20.000 voluntaris, 3.000 entrenadors, 1.500 àrbitres i al voltant de 6.000 familiars.

Cal recordar que les diferents proves tenen lloc en unes instal·lacions i infraestructures privilegiades. Els jocs garanteixen la bona competència classificant els esportistes en funció de les seves habilitats i no per discapacitat. És per aquest motiu que s'han confeccionat grups d'entre tres i vuit esportistes, que competeixen amb altres atletes que tenen habilitats i edats similars.

stats