Societat 25/02/2019

Special Olympics Andorra participarà en els mundials amb vint esportistes

Competiran a la cita d'Abu Dhabi en sis disciplines

B. N.
2 min
Un moment de l'acte de presentació dels Special Olympics que competiran als Emirats Àrabs. / B. N.

Andorra la VellaSpecial Olympics Andorra participarà en els mundials d'Abu Dhabi (Emirats Àrabs) amb vint esportistes en les disciplines de bàsquet, bàdminton, atletisme, judo, natació i petanca. La presentació de l'equip s'ha fet aquest dilluns a l'espai FNAC de Pyrénées i ha comptat amb la presència de la la ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert; el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal; el vicepresident primer del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jordi Cerqueda, i els patrocinadors, entre ells Pyrénées i Joma, que equipen els esportistes andorrans. Durant l'acte, Olga Gelabert els ha desitjat molta sort en aquesta important cita.

L’organització preveu l’assistència de 7.000 esportistes amb discapacitat intel·lectual i prop de 3.000 esportistes sense discapacitat de més de 170 països d’arreu del món. Un volum gegantí, equiparable al moviment de gent d’un Jocs Olímpics, que requerirà la col·laboració de 20.000 voluntaris, 3.000 entrenadors, 1.500 àrbitres i 6.000 familiars.

Els esportistes competiran en 24 disciplines esportives: atletisme, bàdminton, bàsquet, vòlei platja, petanca, bitlles, ciclisme, eqüestre, futbol, golf, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, handbol, judo, caiac, natació en aigües obertes, aixecament de pes, patinatge sobre rodes, vela, natació, tennis taula, tennis, vòlei i triatló. A més, ho faran en unes instal·lacions i infraestructures privilegiades. Els jocs garantiran la bona competència classificant els esportistes en funció de les seves habilitats i no en discapacitats. D’aquesta manera, els esportistes en grups de mínim tres i màxim vuit podran competir amb altres atletes amb habilitats i edats similars.

D'altra banda, l’associació Gol Solidari va fer entrega el cap de setmana passat d’un donatiu per import de 1.500 euros a Special Olympics Andorra, que serviran per finançar la participació d’aquesta federació als mundials. Els futbolistes Ildefons Lima i Juli Sánchez van ser els encarregats de lliurar el xec a l’entitat, representada en aquesta ocasió pel president, Àlex Terés, i els esportistes Gerard Amat i Alberto Morales.

stats