Societat 01/04/2019

Les emocions d'Aguareles als Special Olympics, exposades a la Llacuna

El campanar de l'església parroquial de Sant Esteve s'il·luminarà aquest dimarts de color blau amb motiu del Dia mundial de l'autisme

M. Pérez
2 min
Algunes de les imatges que conformen l'exposició 'Emocions, Special Olympics'. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaLa Setmana de la Creativitat ha donat el tret de sortida aquest dilluns amb la inauguració de l'exposició 'Emocions, Special Olympics'. Una mostra que agrupa imatges preses pels alumnes del taller de fotografia de l'Escola d'art, a petició del professor Pep Aguareles, durant els Jocs Special Olympics 2018 d'Andorra la Vella i la Seu d'Urgell, celebrats entre el 4 i el 7 d'octubre de l'any passat, i que es pot visitar lliurement al vestíbul del Centre cultural la Llacuna.

Davant d'un nombrós públic i amb la presència de molts atletes dels Jocs, la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha celebrat l'elecció del nom perquè "realment les imatges i els Jocs ens han emocionat" i, especialment, "perquè gira al voltant dels Special Olympics i d'una persona molt estimada en aquesta casa". Marsol ha definit els tres dies de competició com inoblidables, intensos i "molt importants per a tots", ja que "vam poder gaudir amb tots els nostres atletes de com es fan les coses ben fetes". Tanmateix, s'ha emocionat al parlar d'Aguareles, que "ens va deixar a tots un gran buit", i aquesta és una manera "de retre un homenatge senzill però sentit, simple però intents, com era ell, una persona intensa que ha deixat una petjada molt important".

L'exposició ha estat coordinada per Montserrat Altimiras i recull el treball de set alumnes del taller de fotografia, a banda del mateix Aguareles. En aquest sentit, Marsol ha destacat la qualitat del treball exposat, ja que capta l'essència dels Jocs, l'esforç per davant de l'ambició i, l'eslògan 'Millor és qui ho intenta', resumeix "a la perfecció" tot l'esdeveniment. D'altra banda i aprofitant l'ocasió, la cònsol ha informat als assistents que el comú d'Andorra la Vella se solidaritzarà amb el Dia mundial de l'autisme, que se celebra aquest dimarts, mitjançant la il·luminació del campanar de l'església parroquial de Sant Esteve de color blau.

La Setmana de la Creativitat ofereix una trentena de propostes, des de conferències fins a tallers i exposicions d'arts plàstiques, música, dansa i teatre. Entre les més destacades s'ofereix l'actuació de poesia il·lustrada 'Nou poemes per vuit quadres', a càrrec de l'artista Javier Alfaya, o la xerrada 'El mirador del roc del Quer, sobrepassar els límits, desafiar la gravetat', a càrrec de l'enginyer Raimon Díaz, que tindran lloc entre aquest dimarts a les 20 hores i aquest dimecres a les 19 hores respectivament. A més, fins al pròxim 6 d'abril, les aules de les escoles artístiques de la Llacuna estaran obertes per mostrar l'àmplia i variada activitat que s'hi duu a terme.

stats