Societat 08/10/2020

L’'stop lab' comença a Encamp a ple rendiment

Voltarà pel país i té capacitat per fer 150 proves PCR diàries

ARA Andorra
2 min
L’Stop Lab comença a Encamp a ple rendiment / MP

EncampHa obert a les 8 del matí i a les 11 ja hi havien passat gairebé la meitat dels usuaris que havien reservat per fer-se una PCR. L’'stop lab' (laboratori mòbil), que consisteix en dues furgonetes equipades de la Creu Roja, voltarà pel país en funció de les necessitats de cada poble o parròquia. Té capacitat per realitzar entre 120 i 150 tests diaris. Aquest dijous al matí a Encamp, parròquia que en aquests moments és l’epicentre dels contagis segons les dades del Govern, els usuaris han matinat per passar la PCR. En 24 hores o com a màxim 48 sabran si estan contagiats o no, segons ha explicat el director de Creu Roja, Jordi Fernández.

En el laboratori mòbil hi treballen divuit persones entre les 8 del matí i les 8 del vespre. Per la primera experiència d’aquest matí, tot i que els usuaris s’han concentrat a primera hora, funciona de manera dinàmica, amb un temps d’espera per persona que ronda els 3 minuts. Les cites es donen amb intervals de 5 minuts, a través del metge referent o trucant al 821.955.

Fernández ha destacat que és essencial ser ràpid i àgil, sobretot si es donen casos positius, per tal d'aïllar-los com més aviat millor, així com als seus contactes. Si al cap de 48 hores no s'ha rebut cap resposta, s'entén que el resultat de la prova és negatiu. Al laboratori treballen fins a divuit persones.

La situació epidemiològica dels darrers dies d'Encamp ha provocat que les autoritats sanitàries hagin decidit cribrar primer la població d'aquest indret, tot i que el laboratori mòbil està disponible per a persones d'altres parròquies. La idea principal és que hi puguin accedir a peu i que sigui un punt que eviti desplaçaments a la capital. A més, en tractar-se de dues furgonetes, es podria treballar en dos indrets diferents de manera simultània si la situació ho requereix.

stats