Societat 09/07/2019

Stop Violències rep un premi per la lluita en favor del dret a l'avortament a Andorra

L’Associació de Drets Sexuals i Reproductius de Barcelona ha premiat l’entitat en el marc d'una assemblea general

Ara Andorra
2 min
La presidenta d'Stop Violències, Vanessa M. Cortés, i la membre d'Acció Feminista, Aurora Baena, durant la concentració. / T. N.

Andorra la VellaStop Violències ha rebut aquest cap de setmana un reconeixement de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius de Barcelona per la tasca realitzada en favor de la legalització de l’avortament al Principat durant els últims cinc anys.

En finalitzar una assemblea general de sòcies, l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius ha fet entrega de tres premis, un d’ells a Stop Violències per la lluita en favor al dret a l’avortament a Andorra. La presidenta de l’associació, Vanessa Mendoza Cortés, ha estat la responsable de recollir-lo aquest dissabte a Barcelona. Els dos premis restants van ser lliurats a Maria Rosa Ribas per la seva trajectòria vital i professional i a Lluís Romero pel seu recorregut de treball amb joves.

Aquest reconeixement ha servit per recordar, dins i fora de les fronteres andorranes, que l’avortament continua estant penalitzat a Andorra fins i tot per violació, malformació fetal greu o perill de vida per a la mare gestant.

El premi de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius segueix la línia d’actuació de visibilització internacional de la lluita pel dret a l’avortament a Andorra, tenint en compte que Stop Violències va estar present a l’Assemblea de Verona Ciutat Transfeminista-‘Non una di meno’ el mes de març i també a la segona vaga nacional feminista de la història de Suïssa del mes de juny.

Stop Violències agraeix la visibilització que ofereix aquest reconeixement i seguirà lluitant pels drets humans de les dones al Principat d’Andorra com porta fent des de l’any 2014.

stats