Societat 01/07/2018

Stop Violències denuncia una agressió masclista al Roser d'Ordino

Un jove els va trencar la taula del punt d'informació instal·lat a la festa

ARA Andorra
2 min
Estat en què va quedar la taula d'Stop Violències. / STOP VIOLÈNCIES

Andorra la VellaStop Violències ha denunciat que la nit de dissabte a diumenge van ser víctimes d'una agressió masclista mentre eren a la festa del Roser d'Ordino duent a terme la campanya 'No i punt. Respecta'ns la festa de totes', centrada a combatre les violències sexistes. Tal com ha explicat la presidenta de l'entitat, Vanessa M. Cortés, un noi que formava part d'un grup va començar a increpar les nou persones de l'entitat que es trobaven al punt d'informació habilitat a la festa i, de sobte, va llençar-se contra la taula, trencant-la.

Tal com ha destacat Cortés, sortosament les persones que eren al punt d'informació no estaven assegudes, ja que del contrari "els hauria trencat les cames". Aquest diumenge han presentat denúncia davant la policia contra aquesta persona.

Cortés ha posat en relleu que hi va haver "molts nois" que es van mostrar "molestos" per la presència de l'entitat a la festa i que van ser increpades en més d'una ocasió. "El que considero més greu és que el noi i els seus amics se sentissin ofesos perquè hi hagués un punt d'informació contra les agressions sexuals i que la seva resposta fos un acte vandàlic", assegura. A més, lamenta que després va continuar a la festa com si res hagués passat, sense que ni tan sols alguna de les persones que l'acompanyaven li retragués el que havia fet.

Davant aquests fets, l'entitat ha decidit no tornar aquest diumenge i dilluns al Roser d'Ordino, no perquè tinguin por, explica la presidenta, sinó perquè creuen que seria "com posar més llenya al foc". D'aquesta manera, manifesta que les persones que formen part d'un punt d'informació d'aquestes característiques no han de posar "la seva integritat física en risc". De fet, Cortés lamenta el "sentiment d'impunitat masculina" i creu que des que ha sortit la sentència de La Manada a Espanya ha empitjorat la situació. Així, durant la festa moltes noies els van manifestar que se sentien indefenses i han pogut copsar més agressivitat que no pas durant el Carnaval d'Encamp, on ja es va instal·lar un punt informatiu.

Stop Violències, però, recorda que serà present a la festa del Roser de la Massana.

stats