Societat 18/11/2019

Stop Violències assegura que les seves denúncies estan "documentades"

Des de l'associació afirmen que la voluntat no era anar “en contra dels i les treballadores públiques dels departaments involucrats”

Ara Andorra
2 min
La presidenta d'Stop Violències, Vanessa M. Cortés, i l'advocada de l'Associació, Elisabet Zoppeti, durant la intervenció en la 74a sessió sobre l'eliminació de les discriminacions envers les dones. / ONU

Andorra la VellaStop Violències ha dit la seva després que el Govern hagi decidit portar a la Fiscalia les manifestacions de la presidenta de l’entitat, Vanessa M. Cortés, tant al davant del comitè del Cedaw com als mitjans de comunicació. A través d’un comunicat manifesten que el que van denunciar al davant del comitè de l’ONU està “perfectament documentat” i destaquen que no hi havia la voluntat d’anar “en contra dels i les treballadores públiques dels departaments involucrats”.

Tal com posen en relleu des d’Stop Violències, en l’informe que van defensar davant el Cedaw exposaven el que coneixen. "El Cedaw ens va transmetre que tot el que havíem aportat al nostre informe, no només era comprovable, sinó que era correcte, segons els documents de suport presentats", ha refermat l’associació. I afegeixen que no volien anar en contra de treballadors públics sinó “denunciar males pràctiques i abusos detectats en alguns casos” dels quals han estat “testimonis”. Així, emfasitzen que el que desitjaven era reflectir “la vulneració dels drets de dones, començant amb la prohibició pel dret a avortar”.

Des de l’associació retreuen l’actitud del Govern. “En lloc de fer autocrítica i canvis per millorar la situació de les dones a Andorra, han decidit assenyalar a la missatgera, en aquest cas a la presidenta de la nostra associació, Stop Violències”, lamenten.

Stop Violències, afegeixen, ha fet “el correcte” informant l’ONU de la situació de la dona a Andorra i “aportant proves”. “Lamentem profundament que el Govern no estigui acostumat a exercir la humilitat ni a escoltar a la ciutadania, iniciant una cacera de bruixes”, etziben.

Conclouen el seu escrit destacant que les dones continuaran “patint” mentre governi el país “grups polítics que consideren els drets de les dones com una qüestió secundària o eludible, quan entren en conflicte amb algunes institucions arcaiques”. I afegeixen que entenen el “malestar” que ha provocat l’actuació d’Stop Violències, “ja que fins ara ningú s’havia atrevit a exposar davant de les institucions internacionals el dolor i patiment que han patit algunes dones” al país.

stats