Societat 31/07/2019

Suárez Illana oculta al Congrés espanyol que és administrador d'una empresa a Andorra

El número dos del PP a Madrid no va publicar aquesta possessió en la declaració de béns i activitats de l'hemicicle

Ara Andorra
2 min
El número dos del PP per Madrid a les eleccions generals, Adolfo Suárez Illana. / PP Madrid.

Andorra la VellaEl número dos del PP per la circumscripció de Madrid, Adolfo Suárez Illana, fill de l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez, va ocultar al Congrés dels Diputats que és administrador únic d'una empresa que té interessos econòmics milionaris a Andorra.

La notícia que ha estat publicada per Infolibre afirma que Suárez Illana tenia a 31 de desembre de 2018 una cartera de valors d'uns 7,5 milions d'euros i un préstec de 9,5 milions en una entitat bancària andorrana. No obstant això, no va publicar aquesta possessió en la declaració de béns i activitats de l'hemicicle.

“Havia d'haver inclòs en la seva declaració de béns que és el propietari del 100% de les accions d'aquesta empresa –el que va fer correctament– i haver assenyalat en la seva Declaració d'Activitats que és l'administrador únic de la societat, cosa que va ometre”, afirma la notícia, que destaca que Suárez Illana va incloure aquesta possessió aquest dimarts en la declaració del Congrés.

El diputat del PP, administrador únic i soci únic de Suárez & Illana Inversions SL, va rebre abans de la crisi un préstec de Banco Madrid de 18 milions d'euros per realitzar inversions financeres, amb l'única garantia de la pròpia cartera de valors.

Tal com destaca Infolibre, “Banco Madrid va ser adquirit al juliol de 2011 per Banca Privada d'Andorra (BPA) i Suárez va acceptar que la cartera de valors i el préstec que tenia amb l'entitat es traspassessin des d'Espanya a un compte numerat al Principat. A l'abril de 2016, la cartera de valors i el préstec van migrar a una altra entitat financera andorrana”.

Versió de Suárez Illana

El portaveu oficial del Suárez Illana va explicar al periòdic dirigit per Jesús Maraña que “Adolfo no realitza cap activitat professional amb l'empresa. Per això té declarada la propietat en la Declaració de Béns, però no té declarada cap activitat de serveis professionals, ja que no els realitza. Ell no gestiona la cartera de valors ni realitza cap altra activitat professional amb l'empresa (prestació de serveis, etcètera)”.

No obstant això, la versió de Suárez és contrària als juristes consultats per Infolibre, experts en la normativa del Congrés, que asseguren que “si ets administrador d'una empresa, has d'incloure-la en la Declaració d'Activitats”.

stats