Sotheby's subhastarà un floc dels cabells de Beethoven

Se'l va tallar el mateix compositor per regalar-li a un amic

La casa de subhastes britànica  Sotheby's  té previst vendre dimarts el que descriu com un ble "abundant" del cabell de Ludwig van Beethoven, que el mateix compositor alemany va tallar i va lliurar a un amic pianista el 1826.

S'espera que el floc costi un es 15.000 lliures (19.000 dòlars), però el director de llibres i manuscrits de  Sotheby's Simon   Maguire , va dir que podria acabar venent-se per més que això.  "Ja hi ha hagut molt interès", va afirmar.

En explicar  la història després de l'article,  Maguire  va dir que el pianista austríac Anton  Halm  havia demanat un floc de cabell per regalar-li a la seva dona com a record. No obstant això, el servent de Beethoven va enviar els cabells d'una cabra, el que va enfurismar al compositor.  "I després li va donar a ( Halm ), en un tros de paper, un floc de cabells que ell mateix havia tallat de la part posterior del seu cap, un floc gruixut. I va dir que podia estar segur que era  genuí " , va explicar  Maguire .

Halm  va lliurar després el floc a un alumne,  Julius   Epstein , professor de piano al Conservatori de Viena. La seva autenticitat també va ser confirmada per  Alexander   Wheelock   Thayer , autor de la primera biografia acadèmica de Beethoven, ha afegit  Maguire .

Sotheby 's ja havia subhastat abans un floc més prim del cabell de Beethoven, tallat al seu llit de mort el 1827, així com el cabell d'altres compositors com Frederic Chopin i Wolfgang Amadeus Mozart.