Societat 12/06/2019

Sotheby's subhastarà un floc dels cabells de Beethoven

Se'l va tallar el mateix compositor per regalar-li a un amic

Ara Andorra
1 min
Imatge del compositor alemany.

LondresLa casa de subhastes britànica Sotheby's té previst vendre dimarts el que descriu com un ble "abundant" del cabell de Ludwig van Beethoven, que el mateix compositor alemany va tallar i va lliurar a un amic pianista el 1826.

S'espera que el floc costi unes 15.000 lliures (19.000 dòlars), però el director de llibres i manuscrits de Sotheby's, Simon Maguire, va dir que podria acabar venent-se per més que això. "Ja hi ha hagut molt interès", va afirmar.

En explicar la història després de l'article, Maguire va dir que el pianista austríac Anton Halm havia demanat un floc de cabell per regalar-li a la seva dona com a record. No obstant això, el servent de Beethoven va enviar els cabells d'una cabra, el que va enfurismar al compositor. "I després li va donar a (Halm), en un tros de paper, un floc de cabells que ell mateix havia tallat de la part posterior del seu cap, un floc gruixut. I va dir que podia estar segur que era genuí ", va explicar Maguire.

Halm va lliurar després el floc a un alumne, Julius Epstein, professor de piano al Conservatori de Viena. La seva autenticitat també va ser confirmada per Alexander Wheelock Thayer, autor de la primera biografia acadèmica de Beethoven, ha afegit Maguire.

Sotheby's ja havia subhastat abans un floc més prim del cabell de Beethoven, tallat al seu llit de mort el 1827, així com el cabell d'altres compositors com Frederic Chopin i Wolfgang Amadeus Mozart.

stats