Societat 16/01/2016

Els successors de la família Sansa de Tor habiliten la casa per oferir estades turístiques



Tot i que la data d’obertura prevista s’ha fixat pel 21 de maig, tots els particulars interessats ja poden formalitzar la seva reserva per als mesos de setembre, juny, juliol i agost

B.n.
2 min
La casa Sansa de Tor /  torexperience.com

Andorra la VellaLa darrera generació de casa Sansa, encapçalada pel descendent Marc Gras i amb la implicació de Manel Pérez i Ramon Sulé, ha impulsat la creació del web divulgatiu Torexperience.com per tal de donar a conèixer les diferents possibilitats turístiques que ofereix el poble de Tor, territori fronterer amb Andorra i que pertany al terme municipal d’Alins, a la comarca del Pallars Sobirà. Aquest petit poble del Pirineu Català, tràgicament popularitzat arran la truculenta història sobre la propietat de la muntanya, arrossega des de fa un segle un conflicte que ja ha provocat diversos assassinats, un d’ells encara sense resoldre. Per aquest motiu, els mateixos impulsors asseguren al web que amb aquesta iniciativa “es pretén transformar, a través de les propietats del poble, la connotació negativa que sovint s'associa a un entorn únic”.



D’aquesta manera, a banda de les seccions ‘Poble i entorn’ i les ‘Rutes de Sansa’, on s’aporta una àmplia informació i imatges sobre el poble de Tor i es detallen les rutes que es poden realitzar, el web també ofereix, a través de l’opció ‘Dormir a Tor’, la possibilitat de reservar la casa per realitzar estades turístiques. Cal tenir en compte, que tot i que ja fa anys que diferents empreses ofereixen un ampli ventall d’excursions a Tor, amb aquesta iniciativa, els successors de la família Sansa proposen una nova oferta, que inclou per primera vegada la possibilitat de fer estada a la casa Josep Montané. Tot i que la data d’obertura prevista s’ha fixat pel 21 de maig, tots els particulars interessats ja poden formalitzar la seva reserva per als mesos de setembre, juny, juliol i agost.

Quant a l'allotjament, l’aforament màxim és de cinc persones i en el mateix web es recomana a tots els visitants accedir al poble amb un vehicle tot terreny i anar preparats com si s’anés a un refugi de muntanya. També recalquen que el poble no disposa de cobertura mòbil ni Internet.

Pel que fa a les rutes proposades, des del portal s’ofereix una ruta bàsica, que inclou, entre altres propostes, la visita al poble de Tor, un esmorzar a Casa Sisqueta i la pujada al Castell i Ermita Sant Pere. Tot i això, des del web també s’avancen altres rutes que malgrat estar actualment en procés de preparació, estaran disponibles un cop s’iniciï el servei d’allotjament a la casa Sansa de Tor.

stats