Societat 15/01/2023

El sud del país, en alerta taronja per nevades a partir de dilluns

Durant la tarda de dilluns i la resta de la setmana les nevades poden continuar, però en aquest cas amb més fred i intensitat a la cara nord del Principat

ARA Andorra
2 min
Avís per nevades a tot el país.

Andorra la VellaEl Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta per l’avís taronja per neu al sud del país i groc a la resta del territori. Les previsions apunten que l’episodi començarà demà al migdia, amb acumulacions de fins a 15 centímetres en 24 hores als fons de vall.

Així, es preveu que una pertorbació atlàntica deixi nevades generalitzades a totes les cotes a partir de dilluns al matí. Al migdia s’intensificaran al sud: tot i estar immersos en una irrupció d’aire provinent del nord, l’avanç d’un petit front càlid de sud a nord provocarà una aportació d’humitat que farà intensificar les precipitacions i atraparà l’aire fred als fons de vall, per la qual cosa la cota de neu es mantindrà baixa.

Durant la tarda de dilluns i la resta de la setmana les nevades poden continuar, però en aquest cas amb més fred i intensitat a la cara nord del Principat.

A hores d'ara els Departaments del Govern pertinents (Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat i Cossos Especials) romanen atents a l'evolució de les previsions, que es poden consultar al web www.meteo.ad.

Es recomana a la ciutadania que anticipi els desplaçaments, que faci ús del transport públic i que eviti l'ús del vehicle privat sempre que sigui possible. Es recorda que els vehicles han d’estar preparats amb els equipaments especials i és obligatori utilitzar-los quan les condicions meteorològiques així ho requereixen.

Podeu consultar les indicacions habituals de Protecció Civil per a nevades i glaçades a https://www.protecciocivil.ad/info-riscos/nevades-i-glacades. També es recomana a la població que consulti la informació de la xarxa viària a través de l'aplicació de mobilitat i a les xarxes socials oficials.

stats