Societat 27/11/2018

El Superior confirma que la destitució de Francesc Robert és "nul·la"

Avala d'aquesta manera la sentència del Tribunal de Batlles tot i que rebaixa la indemnització

ARA Andorra
1 min
A la dreta, l'ex-director general de Rtvasa, Francesc Robert, amb el seu advocat, Xavier López, el dia que van entregar la demanda a la secció civil de la Batllia.  / ANA

Andorra la VellaEl Tribunal Superior ha confirmat la sentència del Tribunal de Batlles sobre la destitució de Francesc Robert com a director d’RTVA, que es va considerar “nul·la” i únicament ha revocat la sentència de primera instància rebaixant la quantitat que ha de percebre com a indemnització, que queda fixada definitivament en 64.021 euros, quan anteriorment ascendia a 82.539 euros.

Cal destacar que el Tribunal de Batlles havia resolt el mes de març d’aquest any que la destitució de Robert com a director de l’ens era “contrària a l’ordenament jurídic” i a la llei d’RTVA, motiu per la qual la declarava nul·la. El Govern, però, va presentar un recurs ja que estava disconforme amb aquesta sentència. Al·legava un seguit de qüestions, entre les quals que Robert tenia la condició de personal de relació especial i, per tant, “podia ser destituït en qualsevol moment”. A més, consideraven que el recurs administratiu presentat per l’exdirector d’RTVA era “extemporani”, ja que es va presentar tres anys després que s’hagués produït l’acomiadament. En tercer lloc, consideraven que la demanda de responsabilitat no va ser anunciada en l’escrit i que les quantitats que Robert ja havia percebut en el moment de l’acomiadament havien de ser deduïdes.

El Tribunal Superior únicament ha tingut en compte la qüestió econòmica, ja que pel que fa a la resta confirma tots els arguments de la primera resolució i en aquest cas destaca que el cessament “es va produir de forma prematura, sense respectar les previsions legals”.

stats