Societat 20/06/2022

Els bombers estabilitzen el foc de Peramola

El Servei Català de Trànsit havia tallat el trànsit a la C-14 a causa de l'incendi originat entre les poblacions alturgellenques

ARA Andorra
1 min
L'incendi de vegetació entre Peramola i Oliana.

Andorra la VellaDesprés de la feina intensa d'aquesta última nit , els Bombers de la Generalitat han pogut donar per estabilitzat a les 07.35 h l'incendi declarat ahir entre Peramola i Oliana, a l’Alt Urgell, que preocupava perquè avançava en una zona abrupta i complicada, i que ha afectat una superfície de 123 hectàrees, segons l'últim recompte dels Agents Rurals.

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit ha informat que ja s'ha restablert la circulació a la carretera C-14 en ambdós sentits de la marxa, la qual havia quedat tallada a causa de l'incendi de vegetació que s'ha produït entre Oliana i Peramola. Segons ha informat el cos de bombers de Catalunya han rebut l'avís a les 14.32 hores i el foc afecta la zona del Roc de Rombau. Així doncs, el cos d'extensió d'incendis català ha destinat un total de 35 dotacions i set aèries per evitar que l'incendi s'obri cap a la serra d'Aubenç, així com contorlar i apagar les flames. El tall de circulació està generant retencions. Segons els agents rurals del territori veí del sud, fins al moment l'incendi afecta aproximadament 60 hectàrees, la major part es troba dins l'Espai d'Interès Natural (EIN) Serra d'Aubenç i Roc de Gogul.

stats