El tanatori i les sales de vetlla costaran un màxim d'1,8 milions

La previsió és que les instal·lacions estiguin enllestides el 2019 i que comptin també amb una plaça pública

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració per tirar endavant l'edifici que albergarà el tanatori nacional i les sales de vetlla de la parròquia escaldenca, en una parcel·la situada al costat de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Durant l'acte, el ministre ha avançat que el cost aproximat de la nova infraestructura es troba en una forquilla d'entre els 1,2 i els 1,8 milions d'euros, una xifra que es concretarà amb el concurs d'idees que es convocarà aquest mateix any. La previsió és que durant el 2018 es faci el projecte executiu i es comencin les obres, i que l'edifici pugui ser una realitat l'any 2019. El Govern es farà càrrec del cost de les instal·lacions del tanatori, que ocuparan una planta subterrània de 500 metres quadrats, mentre que el comú pagarà la part corresponent a les sales de vetlla.

Marín ha detallat que el comú es farà càrrec de la planta baixa i d'una primera planta que disposarà de quatre sales de vetlla, amb suficient espai per garantir la privacitat de les famílies. A més, ha avançat que també es construirà una plaça pública que complementarà les instal·lacions. Tant el comú com el Govern estan treballant per incloure una partida al pressupost del 2018 destinada a aquest projecte, tot i que no han volgut detallar a quant ascendirà.

D'altra banda, Jordi Torres ha informat que, en paral·lel, l'hospital també durà a terme les obres de remodelació de l'antic tanatori, per tal de convertir l'espai en una unitat d'aïllament, per a pacients amb malalties que suposin un risc per a la salut pública.