Societat 26/04/2018

Tancat el passeig del riu de Canillo per risc de desbordament

L'elevat cabal també ha obligat a aturar obres a Andorra la Vella i a Santa Coloma

M. T.
1 min
Passeig del riu de Canillo tancat. / M. T.

Andorra la VellaL'elevat cabal d'aigua que porta aquests dies el riu Valira a causa del desgel ha inundat el passeig del riu de Canillo, que transcorre al costat mateix del curs d'aigua. El desbordament, més menor als matins però que s'accentua cada tarda-vespre, ha obligat a tancar el camí. Segons Protecció Civil, es tracta d'un dels punts més sensibles del país per risc de desbordament i, per tant, no és inhabitual que s'inundi a la primavera, coincidint amb la fosa de neu.

D'altra banda, la situació dels rius també ha obligat a aturar diversos trams d'obres que s'estaven duent a terme dins de les lleres. És el cas de la reparació de la llosa del riu a l'alçada del pont de París, a Andorra la Vella, i també les millores hidràuliques i dragats entre els ponts de Prat Salit i Pobladó, a Santa Coloma. Els treballs ja fa dies que estan parats i no es podran reprendre fins que es normalitzi el cabal, un fet que, a causa de l'acumulació de neu que hi ha enguany, pot allargar-se setmanes. Més avall en el curs del riu, a Sant Julià de Lòria, cal recordar que també s'han aturat els treballs per posar en marxa l'activitat de ràfting.

Des de Protecció Civil continuen la vigilància dels rius i en alerta davant de qualsevol risc d'inundacions per si la fosa de neu augmenta el seu ritme. Tot i que de cara al cap de setmana s'esperen precipitacions, com que van acompanyades d'una baixada de temperatures que farà reaparèixer la neu a partir d'uns 1.700 metres, es preveu que això faci alentir el desgel.

stats